Remontnosgrimma

Åh! Är det inte typiskt? Det har blivit ett jättefult skav på min bruna remontnosgrimma, det är mitt på och synsväldigt tydligt. Fult värre.

Snällt att det kommer såhär en vecka innan Christmas Show... Blir att pallra sig till hööks eller något och köpa en ny på fredag, för jag behöver ju inte pengar till något annat eller så... Suck!

Skall nog även smyga förbi My One och köpa en förtids julklapp till mig själv med, hihi, vad det blir får ni dock se på Fredag då jag tänkte presentera de outfits jag planerat ta med mig till Greva!


3 bloggare?

Vad tycker ni om att vara 3 stycken som bloggar?

Bra/dåligt/rörigt? Behöver ER åsikt!

Bilden har inget med personerna att göra ;)

Zombiiee

Känner mig iallafall som en just nu... Inte vidare trevligt, men så är det väl när man har mycket att göra om dagarna ;)

Skall snart ta mig bort till stallet och idag står uteritt på schemat. Tar en tur med Becky och Bollen! Skall även, som Nico, börja knåpa på en packlista och försöka börja packa nu i helgen. Skall verkligen bli jättekul, det är bara 1 vecka och 1 dag tills vi åker. Whoop!

Nu skall jag sova en kvart och sedan dra, ha en bra eftermiddag så hörs vi ikväll!


tjena!

Idag blir det skolan till klockan fyra, invalet har börjat igen. segt!
sen blir det hem och rida torsten, kanske qvicken oxå.
Torsten var förövrigt underbar på träningen igår, prova ett nytt bett på honom som faktiskt funka! :D ska ta en bild på mina bett om jag använder, det är tre st ;)
ikv har jag bestämt mig för att börja packa inför greva, har knappt någon tid resten av veckan så börjar idag. ÄLSKAR att packa och planera outfits, tar lite bilder om ni vill?
ha de bra!image description

Zappa

Tog en ful mobilbild på Zappa förut, tänkte visa er den. Huhu! Nu skall jag till pappa, och sen vidare mot en hemlig destination med mamma där jag skall hämta en hemlig grej som vi ska köpa.

Nu blev ni allt nyfikna va? ;)





Måste bara säga att...

... NI är grymma! Statistiken är på topp, och jag vet inte hur Nico känner, men min motivering stiger var dag.

För att motivera oss ännu mer, hade det varit kul med lite önskeinlägg och liknande. Som Nico skrev, om ni verkligen håller oss motiverade så blir det nog en ny bloggtävling runt jul, vad säger ni om det?!

Så kom med önskeinlägg!
Det kan handla om vad som helst, men lite riktat åt hästar & tävling då!


BFK


Hej på er!

Sitter just nu på BFK och har "lektion". Alla sitter och chillar, är klara med vår uppgift. Gött!

Red Zappa idag, en häst jag lätt kunnat ha som egen. Han går inte så ofta lektioner och skall säljas eftersom att han är "för bra" för att vara på ridskola. Han var skitgo att rida, bra gångarter och trevlig i lynnet. Känslig och framförallt hade han en go motor i hoppningen!

Vi hoppade en bana på 6 hinder, i slutet låg det på 105cm. Var väldigt nöjd, känns som en häst som har alla möjligheter att komma någon vart då han känns väldigt utvecklingsbar. 7 år, dock grön för sin ålder, ca 168cm, mörkbrun valack. Skall rida han lite mer nu ;)


Plans for the week

Även om jag är kass på att hålla planeringar - så gör jag en ;)

Måndag: Rida ut, jobba bort lite ev. träningsverk från Söndagen.

Tisdag: Vila

Onsdag: Dressyr. Jobba med galoppen, förvänd och moment ut La:1.

Torsdag: Rida ut, back och kondis träning.

Fredag: Trimma, lite upphöjda travbommar ELLER rida ut lite längre

Lördag: Trimma, dressyr, jobba med  att han skall bli mjuk och följsam. (Pompay rakas)

Söndag: Hoppträning!

Lite osäker på om jag skall trimma två dagar i rad eller rida ut ena dagen, vill iallafall ha lite trimm innan hoppträning så att han är mjuk i kroppen.

Morning :)

köpt lite nya saker som jag visar senare när jag fått dem :) men kan säga att de e najsigt värre ;D
blev hur glad som helt när jag hittade julklapp till pappa, för er som vill veta så köpte jag ett fiskedrag. frågade honom vad han önska sig och han sa ett speciellt, han sa att han inte hittat ett sånt på flera år. va gör bästa dottern då? jo googlar draget och hittar en sida :) hoppas bara det är rätt nu... aja det märker jag ;) det är iaf påväg hem till mig redan nu :D även beställt hem lite iphone grejer som kusinen får i julklapp :)
blir nog bra hoppas jag, mammas och Karros är fortvarande best of the best följt av amandas :)
ikväll blir det träning för Anna, näst sisa nu innan greva, TRIMMA TRIMMA TRIMMA!
tänkte be mamma filma så ni kan få se, om ni vill?
va ska ni göra idag?

Fager Design

Tror inte att ni missat Fagerdesign? De flesta bloggar har uppmärksammat deras pannband. Själv tycker jag inte om pannbanden MEN tränsen, är faktiskt riktigt fina.

<
Nyskapande, dock kanske mitten tränset är lite way over the top, men ändå helt ok. :)

Vad tycker ni?




Tiden räcker inte till!

Åh, har inte haft en enda lucka att blogga idag, en iphone hade suttit fint!
APL från 07:00-12:00. Missade bussen hem, hemma 14:00. Åkte direkt till stallet och red ut med Madde och Colly. Red en runa på ca 50min, blandat skritt/trav/galopp - inga krav.

Efter det drog jag med Pappa in till Allum och gick runt där i två timmar. Sedan hem, plugga lite, käka och först nu kan jag sätta mig ner ;) Sitter och kollar på Det okända just nu. Ett program jag hatar att jag gillar, hehe ;)


Påväg hem

Serverat i skolan på en hule kväll. Usch har så ont i fötterna!! :( började duka redan halv fyra?!?! Fy! Så Torsten fick stå :( köpt julklapp till kusin nu och hittat den bästa till pappa :)
Även bjuden på födelsedags middag på lördag så ska se om jag kan gå. Ska ju raka pompe innan nästa torsdag oxå ;)

Va har ni gjort idag??


Untitled Video


Ang pannband

Det var mamma som kom på idén och tyvärr finns ingen hemsida, MEN mammas pannband är nästan klart. Kan visa en smygtitt :D


Pannband

Håller på att göra ett eget, personligt pannband till Torsten, mamma gör till Qvicken :) ska bli så häftigt att se hur det blir! Mitt är med blå äkta sötvattenspärlor, strassglitter kulor (typ) och blåglitter "fyrkanter". Vill ni se hur det blev när jag är klar? Funderar på att om det blir bra göra sådana på beställning. Det blir mycket billigare än swarowski´s och ni kan välja att få det hur ni vill! finns även svarowski detaljer till :) ja tycker de är SÅ ballt! finns ju inte så många som har egendesignade liksom :) wiho!

Im so alive!

Ute i blåsten och busar med qvicken. Fy va kul ! Han bockar som en dåre och Goffy luft hoppar :D bästa!


Behöver lite schabrak hjälp

Som ni antagligen sett så skalll jag sälja mitt JW schabrak (det röda sammet). Det har varit några intresserade, de flesta har velat byta. Och jag känner att det kan nog vara en bra idé!

Amanda var sugen på att byta sitt GG schabrak mot mitt JW, så jag prövade det på Pompay idag, och såhär såg han ut i det. (Dålig bild, och det ser ut som att han är halvrakad, men han är bara blöt på halva halsen efter regnet)

Ni ser även en liten del av den nya förbygeln!


Vad tycker ni? Skall fixa bättre bilder men är det värt det?

Härligt väder!

Hej på er!

Hade inte tänkt rida först när jag såg stormen utanför fönstret så vart jag inte så sugen. Som tur var smsade Madde i sista sekund och skulle köra upp till ridhuset med Colly, så jag hakade :)

Körde lite markarbete med upphöjda bommar, två galoppbommar på en volt samt en cavaletti. Fokus låg på framåtbjudning och reaktionsförmågan. Gick bra!

Nu skall jag upp till ridhuset och hjälpa till med att lägga matta över rubbergrounden. Mer update sedan!

Go bild!

Good morning

Vaknat nu, kom hem 01:30 igår efter en god middag hos fam. Sjönnerhem. God mat och trevligt sällskap ;)

Vad händer idag? Kanske ni undrar, och jag kan väl berätta hur min typiska Söndag ser ut!

- Städa mitt rum
- Rida
- Plugga
- Plugga
- Plugga

Kul liv! ;)


Här har ni en bild på vad jag köpte på SHS. Har betalat och sparat till ALLT själv, tänkte faktiskt skriva inlägg om det. Vissa tror ju att man knäpper med fingrarna och så har man ett par snygga ridbyxor, men icke. Jag får kämpa för varenda öre... Som sagt, mer om det i ett annat inlägg :)


Dåligt med uppdatering

Varit seg sista dagarna, får bli ändring på det! Men vädret är ju bara så äckligt deprimerande! :( dessutom tänker jag bara på greva :) drömde om att ja hoppade inatt haha :)

Idag ska jag raka klart Torsten, började igår men maskinen ville inte så 1 bakben och halva ansiktet kvar, stackars prinsen ;)
Hittat B Ä S T A julkappen till mamma men hon läser denna bloggen= kört att berätta vad det är = jag får abstinens
Aaaaaah!!

Seg vecka som kommer, har inget roligt alls på schemat förutom rida då :)

Hur har ni haft det ??


Byte/sälja?

Köpte ett nytt BR schabrak på SHS i Fredags. Kanonsnyggt vinrött BR Balance schabrak, men... i dressyrmodell. Puckot Fanny "glömde" kolla modellen och kollade bra på passpoal och färg. Blir trött på mig själv ibland...

Iallafall, har redan två vinröda dressyrschabrak så tänkte höra med er om någon är intresserad av antingen att byta, eller köpa det. Nypriset car 400:- och eftersom det är helt nytt vill jag nog kräva åtminstone 300:-.

Hör av er i kommentarsfältet eller på mailen: [email protected]

Stl: Full | Modell: Dressyr | ALDRIG använt, bara lagt det på ryggen. (Passpoalen är inte så vit som på bilden, utan den är beige. Fixar egna bilder snart)


Stockholm HS!

Okej, drar en liten berättelse om upplevelsen osv. Hoppas ni uppskattar det!

05:00 Fredag morgon gick bussen från Borås till Stockholm. Det tog drygt 5 timmar upp, och det inkluderade två stopp på vägen. Fick tiden på bussen att gå genom att chilla med goa tjejer, se på film, sova, lyssna på musik osv.

Väl där gick vi in på mässan först, den var liten jämfört med hur det är under GHS, det var väntat så jag blev liksom inte besviken. Dessutom var både Börjes, Lyckås, och såklart CHARLIES där. Made my day ;)



Gick runt på mässan någon timma, missade första Showen som var någon dressyrträning med proffsen el. liknande. Vi satte oss och kollade på Unghästdressyren (5&6 åringar), riktigt kul att se, finns så mycket fina hästar! Efter det vart det ännu lite mer shopping, passade även på att köpa lunch. Lunchen bestod utav en riktigt dassig hamburgare. Fyfan...

Kyra K clinicen var en av höjdpunkterna enligt mig, beundrar verkligen den människan. Vi fick lyssna och se när hon höll lektion för bla Mia Runesson på sitt kanonfina sto Barcelona. Väldigt givande, och det jag inspireras av är hur självklart allting blir när Kyra förklarar. Får liksom "varför har jag inte tänkt på det tidigare?" känsla.

Kyra var sista föreställningen på förmiddagen, så efter det var det paus - och fullproppat på Annexet (mässan). Jag vart riktigt trött efter en stund...

De sista showerna var hoppning, kollade först lite 120 hoppning, sedan vart det Stockholm Trophy, och sist barbackahöjdhopp. De slog nytt världsrekord och hoppade hela 2,12m, helt sanslöst!

Ett schabrak to die for! Sinnessjukt snyggt.

Yamyam


Sorry sorry sorryyy

Inte hunnit uppdatera idag!

Gick upp 08:00, drog bort till stallet och fodrade samt släppte ut alla hästar. Tog en morgonskritt i solen på Grisen, red väl i ca 20 minuter på långa tyglar utan krav. Mysigt!

Efter det drog jag direkt till A-sås och hälsade på min moster osv. Fikade och sov, var verkligen jättetrött, haha.

Nu sitter jag och kollar lite bilder från STHLM, de kommer snart upp på bloggen :) Kanske även en lista på vad jag köpte?:)

Bild från buss resan, tog bilden från Nadjas fejja. Blev ett antal bilder på vägen hem, haha...


Trött

Måste sovaaa, haft en jätterolig dag på EricssonGlobe!

Bla. Sett ett nytt världsrekord i barbacka höjdhoppning (2,12m) Kyra K clinic samt massa shopping!

Skriver mer imorgon!

Godnatt ;)

Ni kan inte styra min ridning från staketet?

Något som jag stör mig på fruktansvärt mycket är när folk vid staketen (som jag känner) står och ropar "Fram" eller "Bättre tempo" osv. Är det min mamma eller tränare så är det en annan sak... Men folk jag träffat enstaka gånger, eller som jag är vän med - det blir bara pinsamt.

För det första: Det hjäpler inte mig att ni står och ropar "Fram" etc. Det gör mig bara ofokuserad.
För det andra: Är det jag som rider. Om jag nu rider i undertempo - låt mig. Jag lär bäst på mina egna misstag.
För det tredje: Är det MYCKET roligare med pushningar i början/slutet av ritten, men under min ritt stör det mer än vad det hjälper.

Nya bloggar!

Är jättesugen på att läsa lite nya bloggar! Riktigt trött på "storbloggarna", känns så enformigt ibland :(

Så om ni vill kan ni väl tipsa om någon blogg, eller eran egna, så klickar jag in och lämnar ett avtryck. Kanske stannar jag?


Natti natti!

Dags att sova - är riktigt trött. (sov medvetet i 4 timmar igår så jag skulle kunna lägga mig tidigt nu...)

Klockan står på 03:30! Underbart...

KANSKE tar med mig datan och grejer i bussen, så lite update kan förekomma.

Nöff-Nöff

Hejsan!

Känner mig duktig, vart och handlat lite "mat" (frukost/fika/kvällsmat) alldeles själv. Grown up points!
Skall ju åka buss i sammanlagt 12 (!) timmar imorgon.... 6 timmar till Stockholm, 6 timmar hem... Jaja, åker med de goaste tjejerna så det lär ju gå att fördriva tiden ;)

Skall dra mig mot Bollebygd för att hämta upp Therese, sedan direkt till stallet och så skall jag, Therese och Madde rida ut. Trevligt! Dock suger vädret.

C ya lateeer

Vad är snyggast?


Swarovksi pannband med små...


... eller STORA kristaller?




Skoooola

Sitter i skolan och skriver en novellanalys, det jobbiga är att jag tycker att jag är klar. Jag är t.o.m nöjd! shit! och det har bara gårr en timma och 20 min utav 3 timmar. va ska ja göööööraaaa?
kanske börja kolla runt efter saker att "blogga" ut? :)
Idag ska jag åka och köpa hemligt till min hemliga present :)
btw den som hade rätt om bilden var:   www.jessiewadst.blogg.se

Det var Tagelarmband från Horsetail! :)

Hoppträningen

Idag är jag riktigt nöjd, för idag fanns både känslan och utförandet där.

Vi värmde upp genom att rida på 4 st upphöjda travbommar. Han drog mycket åt höger, var tvungen att ställa honom utåt och lägga fram höger skänkeln litegranna. Det gick inte jättebra först, men släppta fint i slutet!

Efter det gjorde vi denna övningen:
Rött=Trav Orange=Galopp

Vi kom i högervarv, red över travbommarna, halvhalt efteråt och kanske lite sidförande. Sedan styrde vi på studsen med en travbom framför. Här var Pompay jättenaiv och typ travhoppade hela serien... Efter det red man på en bom-räcke-bom, svängde vänster och lade en volt över sockerbitshindret. I slutet gick detta jättebra!
Denna övning är till för att stärka hästen och göra den uppmärksam och spänstig.

*7 galoppsprång är lika med ca 28 m.


Vi förlängde övningen med två hinder, efter volten red man på oxern, sedan 7 galoppsprång* till räcket.
Här hade Pompay en tendens att dra sig åt höger, han gör ofta det och det hänger på mig som ryttare att rätta till det felet. Vet vad det beror på delvis - skriver mer om det längst ner.




Sedan gjorde vi på detta sättet, istället för att lägga en volt, så svängde man till höger efter sockerbitshindret och kom på ett räcke. Sedan var det en distans till en liten "mur" som man ställer under hindrena. (ca 1m bred). Här gällde det att tydligt visa hästen vart man ville, eftersom de var vana att svänga till vänster efter sockerbiten. Sedan var man tvungen att rama in ordentligt mot "muren". Pompay var guld!


Vi avslutade med en liten bana på 6 språng. Man kunde hoppa det blå räcket (som tidigare var bom-räcke-bom) lite snett om man ville. Målet idag var att hitta en jämn rytm och ett bra tempo och hålla det hela banan. Det gick faktiskt jättebra för mig och grisen, är kanonnöjd. Kom lite nära på 3an, detta eftersom jag kom lite stort på oxern (inte överdrivet), och då blev det lite trångt. Men han löste det fint och det blev liksom inget kråkhopp för den sakens skull. Hinder höjden var kanske 100cm-105cm max. :)

Utvärdering:


Min sits: Är jag jättenöjd med idag. Kunde varit liiite lättare i handen, men det verkar som att min träning gett susen. Lena vart nöjd iallafall! :) Skall träna på att lyfta blicken, detta kommer generera i att jag får ett bättre överliv (det var dock bra idag!) och att hälarna automatiskt åker ner. Mina händer var bra idag, det kände jag! Var inte och fixade och grejade utan lade dem mot hans hals och bara höll om mot hindrena, blev riktigt bra då!

Pompay: Var fin, lite naiv i studsen, och liksom slog i och nästan travade igenom den. Han var inte framme för skänkeln och efter lite start/stopp samt beröm blev det bättre - men inte bra. Måste träna på detta hemma! De flesta felen han gjorde berodde på mig, så kan inte säga så mycket mer än att han hoppade jäkligt fint när jag var stilla i handen, lugn i sätet och sitsen, och bara red på.

Varför drog sig Pompe åt höger?
Kanske man kan undra. Det berodde delvis på att det blev lite trångt, och han "försvarade" sig genom att ta ut vägen lite åt höger och på det viset komma bra mot hindret. Det kan även delvis bero på en låsning, eller en liten "knut" som Madde hittade på hans högra bringmuskel (vet inte om det heter så, men jag kallar den det...). Där skall jag iallafall massera, så kanske det släpper! :)

Långt inlägg, men ni har ju sagt att ni tycker de är bra så klaga inte ;) hehe!


Bloggtävling?

Va säger ni? Ska vi ha en till som dras efter nyår? Gör oss motiverade! Fortsätt följa bloggen!

Om vi har en ny tävling, va ska vi lotta ut? Nu vet ni ju vad som gäller ;) inte 1000000 i ett och samma inlägg ;)

Kom igen nu! Stanna kvar hos oss!


Hej fina bloggläsare <3

precis valt nyårs klänning ;) kör på långklänning faktiskt :) nu ska jag bara hitta skor...
vill ha höga fast inte för höga och inte dyra! ska köpa slut majj monäy på julklappar :D
Torsten "longerades" idag istället. vart så mörkt :( tog goguen på honom och lät honom trava runt löst lite :) helt amazing! han började jobba, kantra runt runt i lugnt tempo och höjde ryggen :) har en film när han är lite segis men man ser hur duktig han är! vill ni se?

Lite matte

Hade tråkigt, så räknade ut lite roliga grejer!

- Jag och Nico har drivit bloggen i 15 dagar idag.
- Vi har fått 1700 kommentarer (ungefär)
- Det är i snitt 113 kommentarer per dag.

Hur amazing är inte det? Hoppas verkligen ni stannar kvar nu även om bloggtävlingen är slut!

Vinnaren med stort V

Nu är ni allt nervösa va? Gick upp 10:00 idag och skrev klart de sista lapparna, drog vinnaren för 10 minuter sedan. Denna gången filmades det inte, kände mig inte så fräsch, hehe.

MEN, nu till det ni egentligen bryr er om: Vinnaren av ett par Ridbyxor från John Whitaker äääääär

DENNA tjejen! <----- (Johanna) Tycker ni skall gå in på hennes blogg och slänga iväg ett grattis!

Ha en fin dag alla läsare, och jag och Nico kanske kommer ut med någon ny bloggtävling snart, håll koll!

vaken

börjar bli svårt med rubriker haha :/ är det något ni vill att jag ska skriva om ? stallet? hur jag förbereder inför tävling?
You name it!
har typ noll koll på vad jag skrivigt ;) de är bara att önska :)
tänkte köra utmaningen att hoppa en häst barbacka i helgen :) tar qvicken för dom andra går inte att sitta på haha! torsten bara skuttar iväg (i think) och donna har för hemsk rygg :(
Ni kommer skratta ihjäl er! har så dålig balans barbacka :$
iaf nu blir det skola ... uscha!
längtar redan tills jag slutar :)

Får spader!


Kan inte se era kommentarer på blogg inloggen, även om de ligger godkända på bloggen...

Så frustrerande! Blogg.se = crap.

Godnatt.

:(

Träningen

tränade ju som sagt idag, gick helt okej ändå. vi var inte helt 100 men han sköter ju sig iaf :)
travhoppade lite först på en oxer med 2 bommar framför, där var han duktig!
sen gick vi över till en linje som bestod utav en sockerbit, 4 galoppsprång till ett plank, ett språng kryss studs, ett språng plank och sen fyra till en ny sockerbit. där gick det sådär först men sen blev det bra1 där fick man verkligen hjälp att komma mitt på hindrena :)
sen bytte vi till en 4kombi :))
Räcke 2 språng oxer ett språng oxer 2 språng räcke, riktigt svårt ska ja säga!
När hindrena hamna på ca 120 och Anna kortade avståndet mellan oxrarna till 5,5 m trodde jag vi skulle ta det som studs :)
Men fina prinsen tog i och hoppade som en gud! blir så stolt :$
Nästa vecka ska Anna ta med ett nytt bett jag ska prova plus att hon ville att jag skulle h med martingalen :P
fasen, trodde jag blivit kvitt den.... ;)
På fredag ska jag faktiskt vara så duktig att på våran nästan 2h långa håltimma gå med min bästis och GYMMA! omg! illa illa illa
så fort jag tar i piper jag... hur ska detta sluta? hoppas bara det är fula människor där! annars avlider jag ;)
Va har ni för planer för veckan? :)

Bloppis

Har lite blandade saker till salu, slänger upp alltihop. Det är bud som gäller om det är flera intresserade. Sätter ut ett pris, men det går alltid att påverka...



Pessoaskydd, använda 2 gånger. Gjort egna hål på dem, dock inget som syns. I fint skick! Stl.S.
Nypris: 1200:- Mitt pris: 500:- (eller bud)

JW velvet Schabrak. Använt men i kanonskick! Ser nytt ut. Stl Full.
300:- (eller bud)

Damasker från Showmaster. Aldrig använda pga fel stl. Stl Full
90:- (eller bud)

Sadelgjord 100cm. 80:- (eller bud)

Tunnt sommartäcke i bomull. Stl 125 men mer som 130. Aldrig använt.
100:- (Eller bud)



Vinröda skydd (bak&fram) från Norton. Stl S. Använda men i fint skick. Kardborren är inte utsliten etc.
150:- (Eller bud)



Dressyrsadel Hercross. 16,5 tum i sitsen. Fint skick.
3000:- (Eller bud)

Kontakt: Kommentarsfältet eller mailen. [email protected]


Julklappar :)

Tipsa mig om bra klappar

Ska ge min bästis, mamma, pappa och några kompisar samt min killkusin ;)

Thaaank yooouu


Sluta kommentera på bloggtävlingen

Sagt det innan och säger det igen - Det hjälper inte att kommentera hundra gånger på ETT inlägg, för det räknas bara som EN kommentar. Så ni som kommenterat flera gånger på bloggtävlingsinlägget kan sluta upp med det...

Tack!

Ledig!

Friskare idag, wohoo, typ. Nä, ärlig talat känner jag mig bättre och skall ta mig bort till stallet och rida ut min prins idag. Imorgon är det hoppträning - can´t wait!

Men först, skall jag skriva alla lotter, ska bli intressant att se hur många det blir. Hehe ;)

Jag är ledig imorgon, så tänkte att jag skulle lotta 12:00, alltså, ha koll på eran mail under morgondagen. Svarar man inte på mailen innan 00:00 så dras en ny vinnare :)

Allt för mig just nu, vi hörs senare ;)


Morgon !

Hej allesamman :) hur mår ni idag?
Ja är så taggad inför träningen ikv :) dessutom har jag köpt en grej ;) berättar mer när allt är klart! Hr ni några bra tips på julklappar ? :)
Puss !


DM Too Quick 120


Hey "yall"

har så tråkigt, slänger upp en snabb blogg. måste plugga :(
tänkte bara höra vad ni tycker om denna klänningen :)

Paaatsiie :)

Hoppar lite i pd :)


Läget är inte bra...

Skulle precis gå ut till moppen och ta mig till stallet. Bara sådär blev jag jätteyr och var tvungen att ta tag i ett träd för att inte falla ihop typ. Jätteobehagligt...

Så jag gick in igen, lade mig i soffan och så åker jag med mamma bort sedan. Tog även tempen och den ligger på 38,5... Usch, hatar att vara sjuk.... :(

Pompay (a)

Bara att sätta igång

Har börjat skriva ner alla namn på lappar nu. Lottningen kommer ske genom hederlig "lapp i burk dragning".

Givetvis dras vinnaren på Onsdag. Det gäller att vinnaren svara på mailet SAMMA dag, annars dras en annan vinnare :)

735 kommentarer... änsålänge!

ANMÄL ER HÄR!

Sovmorgon

Mår mycket bättre idag! Kunde inte somna igår, låg och kallsvettades och mådde bara dåligt. Somnadfe väl runt 03:00 och sov fram till halv ett. Sick! Men jag mår som sagt bättre nu, så det var väl behövligt.

Skall snart ta mig till stallet, Therese skulle göra något så jag rider ut själv. Tänkte ta någon lite längre runda...

Tänkte göra iordning en bloppis med, om det är intressant? :)


Gissa vad

Ska införskaffa 4 st sånna här.
Ni får gissa vad det är, och från vilkem sida :) den som gissar rätt får en länkning :D

Brun och Grå outfit

To die for! Vad tycker ni, Hiss/Diss?




Kavaj: Animo
Skydd: Prestige
Hjälm: GPA Speedair
Stövlar: Pioneer
Schabrak: Scapa sports
Pannband: Swarovski




The week



Longering

... blev det istället för klättring som jag planerat.
Har varit förkyld hela veckan, men liksom struntat i det och kört på som vanligt ändå. Trots att jag vet att jag inte kan träna, gå på lagfester etc - så gör jag det ändå, och givetvis blir förkyldningen värre. Precis som vanligt... Att man aldrig lär sig?

Idag mådde jag väldigt dåligt, tät i näsan, lock för öronen, huvudvärk och inte nog med det en smärtsam mensvärk. Så när jag kom till stallet var jag inte så sugen på att rida ut, utan bestämde mig för lite longering.

Brukade tömköra mycket innan, men Pompe passade inte riktigt bra med det då han bara krullade ihop nacken och inte slappnade av i ryggen. Nu kör jag med en Gogue, funkar superbra på honom! :)

Körde i 20 minuter, mycket övergångar osv. Han var duktig!

Imorgon blir det ingen APL (praktik), att knappt kunna mocka åt ens egen häst utan att flåsa och skaka i hela kroppen sätter en rätt tydlig gräns.

Söt!


Bilder från Dressyr KM

Fick lite fina bilder från Victoria på mailen idag, alltid lika kul! :) Dessa är från dressyr Kmet. Red LB:1 och fick ihop 68%, är nog den bästa dressyrrundan någonsin, inte utseendemässigt kanske och inte % mässigt heller, men känslomässigt :D


Schema

Såhär skall Torsten gå i veckan,

Måndag : skritta
Tisdag : Anna träning
Onsdag : uteritt
Torsdag : gallopträning
Fredag : longeras
Lördag : dressyr
Söndag : hoppa


Twyta

Tänkte berätta lite om min ängel...
Twyta eller Titti som hon kallades var min D-ponny, mörkbrun hackney på 147.
Eftersom hon är hackney hade hon benrörelser som var lite högre än vanliga :)
Såhär ser dessa ut, hon hade inte riktigt så höga men tillräckligt för att folk stannade på tävlingar och kollade på henne :) dessutom var hon väldigt vacker.
Titti föddes i Belgien och red där utav en tjej som hette Sanne, har kontakt med henne än idag :)
Vi tror att Titti blivit slagen som väldigt ung, dels för att hon hade ett hål i sin käkmuskel och dels för att hon var otroligt rädd om sig och ryckte till om man klappade eller rörde henne för plötsligt. Min fina lilla prinsessa hade fler nackdelar än fördelar när jag köpte henne.
Hon gick knappt att sko och att lyfta bakhovarna var som att försöka döda henne, hon fick panik och började sparka som en dåre.
Vaför valde jag denna ponny kan man undra, men jag kämpade med henne. Masserade hennes rumpa och klappade bakbenen, tillslut kunde jag lyfta och när hon var lugn släppte jag. Kunde hålla i hovarna längre och längre, tillslut kunde jag tilloch med broda utan problem. Dock tog det ett år och det var bara jag som fick brodda. I början när hon skoddes fick vi droga ner henne men tillslut vande hon sig även vid det. Det visade sig att hon bara hade haft bakskor i 3 månader innan vi köpte henne. inte så konstigt att hon blev rädd!
Titti fick i Beligien ett föl som jag fått bilder på, hon heter Cinderella.
Fina Titti stannade ut sig på de 2 första tävlingarna, jag var helt förkrossad men sen åkte vi till Billdal och hoppade Sveland. Min älskling hoppade! vi nolla och kom 2a!
Fina prinsessan hoppade fint och jag började drömma högre. Men så blev hon skadan, vi trodde först att det bara var en liten blödning i benet för att hon trampat snett. hon fick stå och jag satte i gång, det gick bra och vi hoppade upp till LA, i grevagården hoppade vi 3 LA varav 2 var nollor och en placering, var så lycklig. så fick min syster ta över och de vann sin första. Men Titti blev skadad igen och vi valde att göra en titthålsoperation, vi fick svaret att hennes hovben stack in i leden på henne. Hon skulle aldrig bli bra och fick bara skritta, var så ledsen för hennes skull för hon var en häst som knappt visste var skritt var.
Så vi gjorde det svåraste beslutet någonsin, hon hade ont och det bästa var att ta bort henne så att hon slapp lida. Sista dagen i hennes liv kom, hela dagen grät jag och mådde dåligt. Min finaste häst, mitt hjärta...
Har några bilder och en film från sista dagen.. Visar aldrig den för någon annan..
Jag fick hålla i henne och tackade henne för allt hon gett mig, Johan gav henne sprutan och hon föll. Mitt hjärta brast och jag ångrade mig! hur kunde jag döda min bästa vän?!?!?!
Jag fick inte krama henne direkt utan veterinären var tvungen att kolla att hon var död. han bekräftade och jag grät, la mig hon henne och låg säkert i 2-3 timmar. tillslut sa mamma att jag var tvungen att gå in men jag ville inte, ville inte lämna min Titti.
Än idag kan jag gråta när jag tänker på henne eller ser en bild. Har nog aldrig öppnat mig såhär mycket innan...
Gråter nu när jag skriver. Titti var den absolut finaste bästaste hästen i hela världen.
Titti föddes 2001 och dog 2011. Känns så orättvist det hon blev "utsatt" för och än idag undrar jag om det inte hade gått att operera men den tekniken för djur har inte kommit än....
Saknar mitt hjärta så extremt mycket!!!!

Go kväll

Haha, så himla random kväll igår. Var på lagfest, men den slutade rätt tidigt så då tog jag och Eve en promenad mot Bollebygd. Vi blev dock upphämtade av en kompis, så vi var hos han till sent. Sedan gick vi i minst 40 min för att ta oss till min moppe. Vi var nog i säng halv 4...

Inte direkt relaterat MEN nu vet ni anledningen till att jag inte uppdaterat försen nu. ;)

Idag skall Pompay få en uteritt i klättrebackarna. Antagligen mestadels skritt, men även lite trav på raksträckorna.
Skall iväg och kolla Breaking Dawn sedan, så jag måste ta mig bort till stallet och rida snart.

Gör lite tidsinställda så ni får lite kul att läsa senare! ;) Hinner inte ens det.... :(


Untitled Video


Tell me what you want so we can do just what you like

Hej!
Oaktiv igår-idag, jag vet... Men har varit med Joänni så har inte riktigt suttit vid datorn ;)

Idag skall grisen få vila, hinner inte innan middagen börjar osv. Men en mysstund blir det nog ;) Vart i Borås idag och köpt lite skit, ringar och örhängen, "pannband" (till mig, hehe) osv osv.

Gårdagens pass såg ut såhär: (Dåliga mobilbilder...)


Började med lite travbommar på böjt spår. (Bommarna längst ner på bilden). Han var lite tjurig i högervarvet och drog sig inåt hela tiden. I vänstervarvet var han jättefin, och efter en stund släppte det i höger med. Varierade med att rida på innerspår, mellanspåret samt ytterspår för att han själv skulle rätta sig och vara som ett gummiband. Ta ut stegen, korta dem osv.

Gjorde likadant med g-bommarna (längst upp). Han kom fel några gånger, och var supersvår att ställa. Fick det bra i höger nästan direkt, vänster var galet svår. Vet inte hur många gånger han inte ens galopperade över den sista bommen bara för att han vägrade ställa sig... Blev helt ok i slutet när jag slöt om bättre med skänkeln osv.

Viktigt att tänka på: Inte slarva med ställningen eller vägen. Övningen ger inte så mycket om man låter hästen gå med bogen åt tjottahejti rakt fram och igenom bommarna utan att följa voltspåret eller ha ställning.

Lade sedan ihop båda övningarna, travade över travbommarna, fattade galopp och rullade över galoppbommarna. Sedan lade jag även till cavalettisarna på medellinjen, men det blev så otydligt när jag målade de vägarna. Det blev som en evighetsövning, eftersom man hoppar tillbaka på cavalettisarna, över galoppbommarna, saktar av till trav och avslutar med travbommarna. 

Sedan lade jag mycket tid på serpentinerna över cavalettisarna. Pompe skär gärna igenom hörnen i 120km/h för att han inte orkar gå balanserat, svänga, hoppa osv. Höll på rätt länge och han blev väldigt trött. Men ojojoj vad fin han var i slutet. Kunde stå i lätt sits hela vägen, han hade en kort galopp (med energi) och jag kunde reglera honom hur mycket som helst! Jättenöjd :D

Viktigt att tänka på: Att komma rakt mot cavalletisarna, och rida rakt fram efteråt. Inte låta hästen skära av vägen. Då blir resterande delen av övningen slarvig och man kommer fel, för fort eller för långsamt. Det skall vara balanserat och bara flyta på!

Hoppas ni uppskattar sådana här inlägg ;) (!?)



Jag och Söt grisen igår ;)



Språngkurva too die for!


längtar efter

Nästa sommar, ska banne mig hoppa 130 med torsten minst! dessutom är Q 6 då, så han får hoppa avd A :D kommer bli så galet kul!
dessutom kommer donna böra gå riktigt då hade jag tänkt!
Längtar oxå efter:
* Grevagården
* nyår
* GBG horse show
*julafton
och en massa massa mer! :D

god morgon <3

Vaknade vid 8 idag, min tur att släppa ut hästarna :) Minns ni när jag sa att han typ skadar sig lite i hagen varje dag? Nu har han gjort det igen -.- ena bakhoven har ett litet trampsår, inget som påverkar och han har inte ont. andra bakhoven har ett litet sår på benet..... Sen har han lyckats slå i huvudet :(((( han har 2 fläckar utan päls precis över ögat... plus att han är lite svullen... jävla klanthäst!
idag blir det är riiiiidaaa lite ;) hoppade studsen igår ju, såhär såg det ut.
De blå strecken är travbommar, alla röda hinder är Sockerbitar på 40cm. de svarta strecken är räcken på 60 cm. de gröna är oxrar på 50 cm :)
bra att hoppa lågt för då kan man komma fler gånger :)
Qvicken och torten hoppa denna höjden, sen när jag red donna sänkte vi oxer studsen till 30 cm xd efterom hon inte hoppat på 6 månader :) den andra studsen gjorde vi om till cavaletti med upphöjda bommar. hon blir så pigg att man knappt hinner med henne :D
söt!

Torsten första gången


Freeeeeedaaaaaag

Finally !! Dags att sova ut !

Vet att jag skrev ett schema för Torsten här på bloggen, någon som vet vad jag skulle göra idag? :)
Igår bytte jag ut studsen mot longering när de var så kallt. Duktiga pojken sprang lugnt och jobba ;)
Fast sen kom ponnysarna ner i reflexer och om det är något torsten är rädd för så är det självlysande ponnys!

Senast flydde han till andra sidan paddocken :) bebis <3


Åh...

Idag... är det de v ä r s t a vädret jag vet. Det är dimmigt/disigt, rått och regnet hänger i luften...

Men skall ändå rida upp till ridhudet så det doesen´t matter ;) Skall somsagt köra på lite bommar osv. Älskar markarbete, hehe ;)

Vad händer ikväll? Tjaaa antingen åker jag med på middag med el family, eller så åker jag till Johanna. Hade ju redan pratat med Hänni innan jag visste något om middagen så jag vet inte hur jag skall göra... Får se!

Vad händer för er idag? ;)





Förbygel

Jag är tvungen att använda förbygel till Pompays sadel, och har just nu en mörkbrun i samma färg som sadeln med silvriga strasstenar på. Är lite småtrött på denna och är ute efter något mer stilrent då jag heller inte använder den tillhörande pullarnosgrimman ;)

När det gäller förbyglar och träns, tycker jag faktiskt att Hööks har ett riktigt bra sortiment! Har hittat lite olika modeller och typer som jag är sugen på att köpa. Det är klart att JWs är riktigt snygga, likadant CWDs, men har man inte en fet plånbok så tycker jag att Hööks är kanonbra! ;)

Som vanligt är jag dock ute efter något riktigt fint, och det känns lite onödigt att lägga pengar på något jag tycker är OK. Därför vidgade jag mina vyer (haha) och kikade på Charlies sortiment! Förutom alla skitdyra hittade jag en som passar mig i smaken PERFECT.


Vad tycker ni? Jag gillar att den är sådär lagom, men ändå har lite små och snygga detaljer. Det ser inte B ut men heller inte för flådigt. Charlies kommer till Sthlm så får väl känna lite på grejerna där med ;) Gäller att det stämmer i färgen också, annars är det fult!


Lite kul

Fick en frågan på facebook vem det var som hoppade Pompay på bilden där nere. Lite småkul eftersom jag bara redigerat dit Svante. Alltså - det är jag som hoppar på bilden ;)

Redigerad bild:

Orginal bild:

Jaja, nu skall jag sova! Natti ;)


CRAZY

Galet grymt! Rekord långa vägar för mig - någonsin!

6 Dagar KVAR

ANMÄL HÄR

Kind of trött

Hello!

Dagens ridning blev skritt 20minuter med Therese. Tyckte att grusvägarna dessutom vart lite hårda för galopparbete. Imorgon är det markarbete i ridhuset som gäller, skall jobba med galoppbommar på böjt spår, 3 små hinder på en serpentin, studs och lite upphöjda travbommar. Skiss kommer som vanligt i samband med utvärderingen ;)

Sedan skall jag som lovat lägga upp "nyheten" som inte är jätteny för mig just nu, men för er ;)

På invigningen utav ridhuset, skall ju Svante Johansson premiär hoppa ett hinder, på ingen mindre än POMPAY!
Kommer bli så galet intressant att se en sådan duktig ryttare på grisens rygg, Hihi!

Redigerade ihop en ful bild - men ändåååå (a)
Pompe och Svante - den 18 december då :)

/ Fanny

Nico hissar

Mountain Horse´s kvalité på alla sina saker. Kärlek till dem! :)

Vill ha lista

Eftersom Fanny skrev en shopping lista tänkte jag oxå skriva en fast blandar med vill ha och julklappar

Till hästarna

Torsten :
Swarowski pannband blått
Schokemöhle schabrak med Luva grönt
veredus skydd Olympic fram bara
Nya lindor blå svarta och gröna samt bruna
John whitaker täcke sammet
Shockemöhle täcke det gråa med orange text

Till qvicken:
Blått/grönt swarowski pannband
Shockemöhle set caffe latte och vitt
Veredus Olympic fram
Nya lindor blå bruna och vita
Jw täcke sammet

Till mig
Animo vita byxor
Kl strumpor
Halsdukar till ridningen
Roeckl vintervantar
Tävlingströjor med långa ärmar
Swarowski armband blått
Nya ridbyxor vita och bruna /blå

Detta ska/vill jag ha/få :D
Va tycks ? Äckligt dyrt jag vet .... Jobba jobba joooobbaaaa :)


Inköpslista STHLM Horseshow

Har en del som behöver inhandlas, kommer väl inte köpa ALLT, pengarna lär ju ta slut, MEN, man måste ju ändå ha en inköpslista right?






Somsagt, pengarna skall inte bara läggas på utrustning, så köper inte allt detta såklart :) Men lite grejer får vänta lite till GBG HS också;) hehe!

/ Fanny ;)

Kallt!

Vill börja med att påpeka den hemska onda kylan! uscha varför måste sverige bli så kallt och tråkigt jämt?
Såg ju Twilight igår, ni som inte sett, SE DEN :D :D
love to Jacob <3
Skiter ju sig lite med planeringen men de är nästan bara bra. har så ont i min mun efter att jag spände tandställningen igår :(

Sista lektionen!


Slutar 13:30 idag, flyttar fram denna lektionen lite. Vet inte varför egentligen, orkar inte bry mig heller. Men det betyder att jag får ta 101 bussen hem 13:45 istället för tåget 13:30...

Jaja, inga sura miner ;)

Idag skall jag rida ut, om det blir själv eller med någon annan vet jag inte. Tänkte träna på det vanliga, kort läder och långa galoppsträckor. Får nöta detta nu helt enkelt.

Vi hörs sen!



Hejdo

/ Fanny

För er som gillar musik!

Hittade en ny, kanooonbra sida på google. Jag och Becky pratade lite om att gå på någon konsert i sommar så vi googlade runt lite, och hittade denna sidan.

Man kan tävla om konserbiljetter, få förhandstittar på låtar och musikvideor samt skapa spellistor för alla tillfällen!

Det kanske blir Way Out West eller något för mig och Becky, vi är inte riktigt säkra än... ;)
(Klicka på bilden) 
Check-in Music
/ Fanny

Pompay tycker att han är cool...


Wazzaaa

Hejdo eller godnatt. Ska upp om exakt 5h och 30 min...

/ Fanniii

Lite off idag

Men så är de väl ibland? Vissa dagar, som idag, hinner jag helt enkelt inte!

Var först skola, sedan hem och gå på ett möte, efter det var jag i stallet en vända och fixade allting och kollade så att ponnyn levde - vilket han gör. Nu borde jag plugga matte och träna på min redovisning, men orkar verkligen inte.

Har ni något speciellt önskeinlägg eller liknande som ni vill läsa? Jag är jättesugen på att skriva något, men vet inte vad! :s

Sedan skall jag såklart avslöja en liten smårolig nyhet ;) Men den kommer upp imorgon så håll koll!

"Nuff nuff!"

/Fanny

När Torsten blev min

Det hela började när Donna blev skadad. Qvicken var ju knappt fem då och mamma ville inte att han skulle ridas så mycket som jag ville. Så vi började kolla annonser, budgeten låg väl mellan 70.000 till 150.000 till att börja med. Fann inga direkta "wow" hästar. Kollade bara på annonser med bilder när hästarna hoppade och bad om filmer. Gillade jag inte språnget, poff borta!

Så hittade mamma en(tre) annonser på fina hästar. Det var Frank Kutchers hästar. Som ni vet är han bror till den kända hoppryttaren Marco Kutcher.
Frank bot i Åmål och hade iaf 2 intressanta hästar. Ett grått litet sto och en större valack.

Vi åkte dit och jag fick prova. Red stoet först. Carlotta hette hon och hennes hopp var AMAZING! men hon var svår. Jon behövde komma P E R F E K T varje gång :/ så då blev det inget med det. Behövde en häst som hjälpte i svåra lägen. Men den andra var trevlig. En valack på ca 173, brun och hette Ermes. Hade hoppat 130 innan. Gick bra när vi hoppa men klicka inte riktigt. Dessutom kostade han 180.000 så tillslut sa vi nej.

Då hittade mamma Torstens annons. Tillsammans med 2 till där med :) red Torsten först. Var såld. Satt upp på nr2 och ogillade varje sekund. Jättefint sto egentligen men det var inte DEN hästen. Sista hästen red jag inte ens, den var på dåligt humör och Amanda sa att det ändå inte var rätt häst för mig. För valpig.

I hjärtat hade jag redan valt men mamma ville för säkerhets skull prova fler. Hitta en 7 åring i Lerum. Dressyrhäst...
Säger bara nej nej nej

Så det blev Torsten :)) var så glad!
Åkte till Johan Oscarssons klinik och besiktiga. Han var min ! :D


Bilder från AW 2011

Vissa bilder är tagna utav Amelia och Fideli.

BÄSTA SOMMAREN!

HAHA Minns så väl vad som hände efter detta kortet...
The dream team! Nico, Amelia, jag
Haha muppigt. Vi badade (A)
Fick rida lite storhästar. Jag satt på det gråa monstret ;) hehe. Ser typ ut som jag
skall dra ner stackarn men så var det faktiskt inte :)
Fiiiint
Ännu finare...
Malcolm och hans hest.
Fidde, Amelia, Jag
Hoppa lite storhest på höga hinder :o
Amelia hoppar, vi andra står i en klump o chillar.
Jag hoppar, haha, fin sista (A)
Hest igen
Amelia, Fidde, Jag
Där sitter vi! Nico, Amelia och jaaag
Hassö :)

Jag har massa filmer med, om ni vill se? :)

/ Fanny

Seg morgon

Gick upp 6, hatar tidiga morgonar(?). Iallafall, idag ska jag inte rida alls, alla står eller så rids dom utav mamma eller en som rider Donna. Torsten står, bara jag som rider honom.

Idag blir det skolan till kvart i tolv, då blir det tandis och sen plugga lite på espresso house. Sen blir det SUSHI OOOOOCCCCHHH TWILIGHT !! :D :D

Weeehooo!
Kommer bli najs som fään, ska gå med min bästis Karolina och Sofia :)

Vad ska NI göra idag ? <3


Åsiktsinlägg

Något som jag tänkt på mycket är hur ofantligt mycket man öppnar sig i bloggvärlden, och hur "naken" man faktiskt är. Man blir ett offer för anonyma kommentarer, för skitsnack och för avundsjuka.

Även om man inte skriver personliga inlägg så delar man ändå med sig utav liv och på det sättet gör man sig väldigt sårbar. Jag vet själv hur enkelt och lockande det kan vara att skriva en anonoym kommentar när man blir arg eller ledsen över något som någon skriver. Men jag har alltid hindrat mig själv, jag tänker inte sjunka till den nivån där man inte vågar stå för vad man skriver.

Samma sak som att skriva skit mellan raderna. Det är så patetiskt att tro att bara "den personen" skall fatta, alla förstår och det är bara pinsamt. Jag har själv skrivit till personer mellan raderna, dock med rent samvete. Innan jag skriver frågar jag alltid mig själv "Skulle jag kunna säga detta rakt ut till personen i fråga?". Dock är detta något jag slutat med. Skriver jag något, så riktar jag mig mot alla och inte mot någon

Jag tycker att vi bloggare får ta risken att taskiga kommentarer och avundsjuka förekommer. För jag tror att de flesta taskiga kommentarer, eller "ord mellan raderna" bygger på avundsjuka, och att man inte kan acceptera någon annans framgång. - Vi är inte mer än människor.
/ Fanny

Påväg hem

Från träningen :) gick inte hundra utan jag hade mina små missar :) bara bra tycker jag! Fokusera mest på hur jag red idag, mycket bättre har det blivit. Vi fick ett knas språng på hela träningen men det var inte lätt att göra övningen rätt! Hoppat en bana på 115 och sista linjen var en dogleg. Så glömmer jag benen ut ur den mot en oxer. Way to go nico! Men är ändå galet nöjd !


Mer om mig

Fick en önksan om att skriva lite mer om mig och Pompay, så jag delar upp det i två inlägg. Börjar med mig själv ;)

Fanny Cecilia Kargede Bärnsten är då mitt fullständiga namn (inte helt klart med Bärnsten ännu dock). Bor somsagt i Bollebygd, Bollebygds RK. Hästen står dock inte där, utan i ett stall i närheten.

Fotbollen
Förutom ridningen håller jag på med fotboll. Spelar i ett damlag i Rävlanda. Gick precis upp i Div3! Just nu ligger det lågt med fotbollsträningarna, två dagar i veckan varav en är utan tränare och bara för "skoj skull". I början på nästa år skall vi dock köra 3 ggr i veckan. Mina fotbolls upplevelser är många, då jag med mitt förra lag i Bollebygd vann galet mycket. Spelade SM för 16 åringar när vi var 15 år, vann DM, kom tvåa i Gothia cup + en massa andra cupvinster.

SM

Skola
Jag går på gymnasiet, på en friskola som heter Real. En ganska liten skola som är belägen i Borås. Pluggar naturbruk (neeeej inte bonneee) med inriktning häst, men skall i tvåan gå Naturvetenskap. Man kan ju inte gå ur 9an med 315p utan att göra något nyttigt right? Just nu är det väääldigt chill i skolan, nästan inga läxor och vi läser den enklaste matten som i stort sett är repetition på 9ans. Haha... Två dagar i veckan håller vi till på Borås Ridhus. På måndagar har vi APL - och det var tvunget att vara på BFK (...). Dötrist och jag lääääntar till nästa termin då vi får välja själva. På tisdagar är vi där och rider, nyttigt att rida olika hästar, vi kan givetvis ta med våra egna också.


Vänner etc.
Har riktigt härliga tjejer att umgås med, både från fotboll, häst och skolsidan. Skönt att ha olika kompisar som gillar olika saker, man tröttnar ALDRIG. Har inte så mycket tid att umgås på vardagar, men på helgerna brukar vi köra fullt ut och har riktigt kul! :D


Jag och en av mina goa vänner, Evelina :)

Mitt liv med hästar har jag kortfattat beskrivit HÄR.

Är det något mer ni vill veta så kommentera, så svarar jag på frågorna i ett enskilt inlägg (utan att för den delen "hänga ut någon") :)

/ Fanny (:

Tävlingar 2011


Första tävlingen för året var i Tranemo, bestämde mig även för att debutera LB där. Ingen bra start, var SÅ missnöjd.... Ni ser nog varför, och ni kommer verkligen se skillnaden i de andra filmerna ;)

I april var vi i Himledalen, hoppade en LC, och VANN (första vinsten) med typ 7sek till godo. Minns att några mammor satt på läktaren och viskade "Aah det var hon med hingsten som red så fort!". Även om det inte var såååå fort, haha ;)

Sedan for vi till Kungälv och Troya horsearena och hoppade LC&LB. Blev placerad i båda klasserna och var dubbelnolla i min andra LB, var kanonnöjd.

Mellan varven hoppade jag lite clirrar på 110cm.  Var jättenöjd över denna cr:en även om vi fick ett stopp
och ett pet. Underlaget var PISS, det var så djupt att jag nog hoppade 120 egentligen ;) hehe. Men det är såhär jag ska rida nu med, bara lite lättare i röven, huhu ;)

Sedan vart det hemmatävling. Förklass LB. Missade första omhoppningssvängen eftersom speakern nästan avbröt mig, surt, men Pompe var grym. Lite knasfilm men ni ser ju ändå :)

Debuterade även LA där, med endast 4 fel. Galet nöjd - inte med min ridning, men med Pompe!



Sedan var vi i Varberg och hoppade en LC och en LB. Han var så jävla go den tävlingen! Fick rysningar. Han var pigg och tyckte att det var roligt - det är så vi skall ha det! Vann LC och kom tvåa i LB på 8 fel i fas 1, haha.

Lc&Lb + KM. Vinner alla klasserna, 3 gulblå den dagen! Han var så jävla grym, tog en snäv sväng på en oxer i omhoppningen i LB, och han bara hoppar det som ingenting. Den känslan är obeskrivlig för mig.

Red inte bra i någon utav dessa klasserna egentligen... Ser nu att jag är schyssare i handen när han pullarnosgrimman och hårdare när han har remonten. Måste prövar rida med pullar igen. (Detta va första starterna med remont)

Sedan var jag i Fjärås och hoppade. Nöjd med La:n, Lbn var väl ok... ;) Här ser man tydligt hur hård jag är i handen. Släpper inte fram honom alls. Uscha.

Sista tävlingen ute avslutar vi med DM. 4fel i Fas2 i LB, nöjd. La var jag så jävla nöjd med.
Min första nolla och placering (7a)! Dock är jag verkligen hård i handen, måste våga lätta och rida på. Lätt att vara efterklok.

Efter detta har jag varit i Alingsås och hoppat LB&LA med 4 fel i Lb, 8 fel i La. Inte nöjd och har heller ingen film.
Jag var i Varberg och hoppade två st LB. Flög av i första, fick ett ner i andra. Halvnöjd.
Sedan i helgen, kom ÄNTLIGEN känlsan tillbaka och det går framåt nu. Det är det vitkigaste, att det går framåt. Just nu har jag ingen tävling försen Grevagården, utan det är träning som gäller nu. (Mest för mig, ponnyn gör rätt)

Film från senast i Alingsås. Ridningen var inget vidare, men som sagt var känslan bra!


/ Fanny

Hemma...

Sov till 10 idag, såå skönt och det behövdes kan jag lugnt säga, mår mycket bättre nu.

Idag skall Pompay longeras, drar väl bort om någon timma. Håller just nu på att träna på min redovisning. Den skall vara max 5minuter, men jag får den hela tiden 10 sek längre. Vill inte direkt plocka bort något eftersom det tappar flytet i det hela, och att prata snabbare är inte heller någon bra idé. Får väl se hur löser sig...

Vad ska ni göra idag? :)





/ Fanny

I need YOUR help!

Maskeradhoppning med jultema. Domare: Svante Johansson.

VAD skall man klä ut sig till?!

Ge mig massa tips nu, och nej, Tomte och ren är inget alternativ. Tänk lite outside the box och bomba mig med idéer. Helst något som är lite udda och sticker ut! (a)

Inget sådant här, vet folk som redan har de... (a)

/Fanny

Godmorgon :)

uppe ca 1.5 timma för tidigt... men då hinner man fixa sig och äta frukost! Idag blir det Anna träning i Gråbo :D älskar verkligen det! ska be Anna vara stenhård och verkligen vara på mig om sits och blick.
Funderar även på att byta tillbaka eller variera med mitt gamla bett, han blir ju så stark ibland. Förut hade jag ett jaktkandar(?) think so, men jag orkar inte byta bett på tränset hela tiden så ska se om jag hittar ett till träns hemma. Tänker inte använda min remont! funkar inte på honom så...
Börjat älska breda mjuka aachen (A) Torsten passade riktigt bra i det :):):)

Vad tror NI?



Tävlingsmöte, check

Äntligen tillbaka framför skärmen (låter som en riktig datanörd...) efter ett minst sagt livat tävlingsmöte - as usual.

Dagens fika, som enligt mig är väldigt viktig, var saft, pepparkakor, macka, muffins eller kaffe. Jao!

Gick igenom MASSA kul grejer, förutom lag för nästa år (för mig blev det BÅDE divII dressyr och Div I hopp), så diskuterade vi invigningen av manegen! Kommer bli maxat, vääärsta röjet!

Här är NÅGRA av de massa roliga grejer som kommer infinna sig den 18 december på Bollebygds RK - be there!

* Svante Johansson, ambassadör och tidigare tävlingsryttare för BORK kommer klippa band osv.
* Sedan skall Svante premiärhoppa ett hinder, med inte vilken häst som helst... Vill ni veta vilken?! (a)
* Efter det maskeradhoppning, där blandannat jag kommer vara med. Svante dömmer. (typ 60cm höjd.)
* Sedan skall våra awesome dressyrryttare från Eliten rida en smashing uppvisning, program (?)
*Någon "ras grej" som jag kallar det. Vet inte vad dom menade :s
* Svante skall även svara på frågor och dela ut lite pris osv.
* Ridskolan skall ha käpphäst kadrilj.
*Luciatåg

Detta var inte alla aktiviteter, men det kommer bli så jävla bra!

Svante vante!

/ Fännniii

SADELSKÅP!

hej alla en liten fråga!
Har någon av er ett sadelskåp att låna ut? ska ju till greva i december och syrran har med sig 2/3 hästar så behöver ett till skåp så att ja kan ha mina saker för mig själv. har NI något att låna ut? hade varit SÅÅÅ SNÄLLT! kan givetvis betala en liten hyra ;)

Donna Robinia

tänkte nu berätta om häst nr3
Donna Robinia heter då min sista häst, ett mörkbrunt sto född 1996, cirka 171 hög.
Donna hittade jag i Polen när vi var där under en helg. Mammas kompis känner Antoni Chlapowski som äger en stor anläggning, faktiskt den där EM för ponny hölls i år :)
På sin gård har han 200 hästar :O han har allt från fina tävlingshästar till hästar som folk bara dumpat där.
När vi var där fick vi rida ca 5 hästar om dagen, 1 eller 2 innan frukost! det var en otroligt lärorik helg!
jag red allt från 4-5 åringa storhästar till små c-ponnys, fick rida en super söt d-ponny hingst på 7år som hette For Pleasure. SÅ SÖT! red även min älskling Dallas i 15 min, mådde så dåligt.... Dallas var en liten D-ponny utan en muskel, bettet var vrängt åt fel håll och massa :(((
ville ha honom! aldrig sett ett större hjärta på en häst!
Sen red jag ju massa storhästar som jag fick hoppa ;)
Provred även 3 olika ston, Carbonija, Nasturchia och Donna då :)
Red faktiskt bara Donna en gång :P
Det är inte vi som äger Donnis utan det är då mammas kompis som köpte henne åt mig :´)
Fina Donna hade hoppat 140 i Polen och med mig har hon(än så länge) hoppat 125 och vi har nolla i 120 :)
utan henne hade jag aldrig klarat övergången till storhäst! det kan jag lova! :)

Hon älskar att jobba och så fort du tar i tyglarna börjar hon trava :)
man kan även prata med henne på polska och säga till henne att trava eller fatta gallopp, häftigt va??
image description

Vill ni?

Vill ni ha en "berättelse" om hur jag "fann" torsten och varför just HAN blev min? :)
har även lite filmer från provridnignen om ni vill se :P

Sjuk?

ÅH! Blir så j*vla trött, är nog på G att bli sjuk. Täppt i näsan, nyser så jag nästan kissar på mig och det känns som att hela mitt huvud är proppat med bomull.

På det så har jag en redovisning på Torsdag, som jag inte tränat alls på. Hur skall jag orka med allt? Jag blir alltid så passiv och seg när jag är förkyld. Dessutom får jag helt wicked matvanor, som nu har jag tryckt i mig 3 tacobröd och en cola zero i hopp om att må bättre... äääh?

Om en timma är det tävlingsmöte, känner mig lite tvungen att gå då jag missat de senaste. Är dessutom sugen på att rida i lag och de skall väl gå igenom allt det nu, gäller att hänga med. Dock står jag inför ett val - Div II Dressyr eller Div I hoppning. Lutar åt hoppningen.

Lägger upp dagens övning om en stund!

/ Fanny

angående matcha och outfits

ag vet att många tycker det är svårt att "matcha rätt", men enligt mig är det en smaksak. du kan ha fått till den perfekta outfiten men ändå så tycker folk den är gräslig. alla tycker olika och man byter smak.
jag själv brukar inte lägga ner jätte mycket tid på det, dels för att min prio ett häst är orange och dels för att jag inte har 100 000 schabrak och luvor. sålänge man ser en röd tråd i valet, tex matcha grått med blått om något av dem har ett inslag av den andra fårgen. tex ett grått schabrak med en blå passopal passar finfint ihop med en blå luva om de går i samma ton :)
så länge man inte matchar gult med rosa så är jag nöjd ;)
vet en tjej som övermatchar och lägger upp typ 10 olika bilder på outfits, som ser likadana ut! USCH hatar sånt, dessutom så var ingen av dem fina senast jag kolla. tänker inte säga vem men kan råda er från att inte lägga upp tio olika bilder med nästan samma schabrak/luvor/stövlar på.. inte snyggt någonstans.
Jag brukar oftast köra enkelt, min (nya) blåa JW hälm med min blå spooks kavaj, stövlar och väst och hästen får antingen ha grått, blått eller brunt eller någon annan diskret snygg färg :) ibland kör jag på rött men de är mer sällan nu ;)amanda och goffy, snygg outfit enligt mig!!

Hur skall man matcha?

Smaken är det som avgör, vad DU tycker är snyggt. Matchning är verkligen inte det viktigaste på tävling, men tycker man det är roligt så är det klart man skall hålla på med det!

Min stilsmak går i perioder. Ena stunden är jag såld för färgglada utstyrslar, medan jag å andra sidan plötsligt kärat ner mig i en stilren och städad outfit.

Vi fick en fråga om hur man skall matcha brunt och svart läder, och jag personligen tycker att man skall försöka hålla lädret på hästen i samma färg. Det är inte snyggt med ett brunt träns, svarta tyglar, brun sadel, svart magplatta osv.

Hästen skall gå i samma läderfärg, om man dock blandar in svarta detaljer på sig själv är enligt mig bara snyggt.

Outfiten som jag hade i Alingsås är ett exempel på vad jag tycker är snyggt just nu!


Lade bara fokus på skydden, förbygeln, sadeln, schabraket och mig.
Men givetvis är tränset och magplattan i samma brun som sadeln!

Hur gillar ni att matcha, vad är eran favooutfit? :)
/ Fanny

@Home

Hej! Sitter just nu och käkar sallad, dricker saft och kollar ut genom fönstret och njuter av det goa vädret!

Utfört lite slavarbete på Borås ridhus idag, precis som alla måndagar. Efter det drog jag in till Salladsbaren, plockade ihop en sallad och tog bussen hem. Så har väl varit hemma i 40 minuter nu...

Tänkte först rida i ridhuset, tills jag kom hem och såg att paddocken var nyharvad. Harvad bana + sol + bomarbete = Big love!
Man får passa på att rida ut så länge det går, speciellt när solen lyser! Tänkte sätta upp en liten bana, 5 språng och det skall vara max 80 cm högt. Ska bara träna min sits mellan hindrena, stå i lättsits och bara rulla runt. Skall nog kanske plocka fram lite studs med, vi ska vara putsade innan Greva vi med ;)

Lägger upp skiss sedan :)

Hejdo (Y)

/ Fanny

En kul grej

Ganska störd oxå är att när jag tävlar och är inne på banan glömmer jag oftast att andas riktigt. Så när jag kommer ut är jag helt slut och anfådd, knasigt va? Vet inte varför jag gör det, kanske så fokuserad , kanske nervös. Vad tror ni??


God morgon 

Ganska tidigt fortvarande.
Va hade jag gjort utan min Iphone? Shit va lite jag uppdaterat från datan :) sitter och väntar på bussen nu :p börjar 9.10 och slutar 13.50 sköönt! Blir ju skritt för Torsten idag så då får väl qvicken gå något rejälare, kanske rider mot rävlanda och gallopperar i backarna ? Vem vet ;)

Vad ska ni göra idag?
Glöm inte bloggtävlingen ;) !!


Tidigt

Hejsvejs,

skall dra iväg mot centrum med min moppe typ, nu! APL på Boråsridhus står på schemat, börjar 7 och slutar 12. Jag hör av mig när jag kommer hem - fram tills dess så får ni ha en bra dag.

Hejdå ^^

Nico och jag på AW i sommras, tänkte lägga upp en bildbomb därifrån - om ni vill se?


/ Fanny

Bildbomb!

Alla bilder är tagna utav Rebecca Buijs. Läs hennes blogg HÄR
Haha, asså Nico...
Nej nej, jag är 100% normal.
1m är pluttigt ;) hhehehe
Pompay gillar Nico :)
/ Fanny

Fina störda häst !

Tur att han är söt ! Fick absolut inte stopp haha :) jävlar va glad han blev. Så fort jag bromsa så bytte han gallopp och rusa på

Fina Torsten <3


Galopp

Rolig rubrik va? Men den sammanfattar min runda idag ganska bra!

Red ut 1h med Becy och Bollen. Mycket upp och ner samt raksträckor endast på grusväg. Värmde upp först med 15 min skritt, sedan trav och lite klättring i backarna. Efter det hissade jag upp stiglädrerna redigt högt upp. Kände mig som värsta jockeyn! Tanken var att jag, utan att ta stöd av tyglar, skulle stå upp hela tiden när vi galopperade. Detta för att stärka mina muskler.

Gick helt ok, vart lite svårt med balansen ibland bara. Pompay fick fria tyglar och snacka om att han drog på! Fick nästan inte stopp på honom, och när jag skrittade så var han jätteledsen för att han inte fick springa mera. Så då trippade han runt från ena kanten av vägen, till den andra. Lite små stegringar och tagghopp fick han till med. Aldrig känt på honom så pigg!

Vi galopperade ganska långa sträckor, skrittade en kortare, och galopperade sedan igen. Hästarna tyckte att det var jätteroligt! Vi avslutade passet med att ta en lugn galopp, trava av dom, och sedan skritta 20 minuter. Jag har förhoppningsvis träningsverk imorgon. :)

Hur har ni ridit idag?

/Fanny

Too Quick 110 gäsene


Hellu nissar :)

Tänkte lägga upp Torstens träningsschema för den kommande veckan,

Söndag(idag): galloppträna med gramanen lös (så att han ändå sänker nacken)

Måndag: skrittas 35 min

Tisdag: anna träning i gråbo

Onsdag: stå/skrittas. Ska på twilight premiären ;)

Torsdag: studs, lägger upp övningen snart

Fredag: longeras

Lördag: ridas ut (långritt)

Söndag: markarbete med upphöjda bommar

Ska verkligen stärka honom nu inför greva så mycket studs, gallopp och bommar. Hoppa kan han, jag vill ha spänst i sprången och styrka så att han orkar. Ska även träna mitt överliv och min blick. Blir hårdträning nu :D

Dessutom tänkte jag fråga ER om ni vet någon som säljer ett blått eller grönt äkta swarowski pannband ? :) vill köpa nytt :$ har ett champagne och ett svartvitt men de matchar inte riktigt hästarna ;) om ni har, maila mig ! [email protected]

Puss


Godmorgon!

Vaknade precis, har sovit hos Becky inatt. Satt uppe till sent och kollade film, käkde B&J glass och chokladpudding. Hehe ;)

Idag skall bebo skrittas ut, lite klättring och skritt på asfalt involveras nog med. Efter det är det fotbollsträning och senare idag skall vi till mormor och morfar för att fira farsdag. :)

Lägger upp bilder och film lite senare, försökte med filmen igår men videofy var inte riktigt sammarbetsvilligt ;(.

See you lateeer

Fint!

/ Fanny

Till salu!

Har ett par pessoa Bakskydd i läder som jag tänkte sälja, de är i storlek S och är svarta med äkta fårludd. Tänker inte sätta ut något pris utan om någon är intresserad kan ni bjuda här :)

Bara provade en gång men Torsten använder inte bakskydd längre :p känns onödigt att ha dem liggandes


10 sanningar

Tack Matilda för tipset ! :)

Tänkte dra några sanningar om heestarna i stallet, alltså syrrans oxå :)

#1 Donna har hoppat 140 men för ett halvår sen trodde vi att med hennes skada skulle hon inte hoppa över 1meter när hon blev frisk
#2 Miss Bond reds innan utav Nicole Holmén
#3 Torsten "skadar" sig jämt i hagen! Nästan varje dag...
#4 Qvicken gjorde sönder en hinna i ögat när han var liten som vi var Tvugna att sy
#5 jag tyckte Goffy var ful när manda provred honom. Tycker jag inte längre!
#6 Torsten biter i luften ibland när man knäpper täcken..
#7 mamma trodde qvicken var död när han föddes. Två vita hovar med strumpor och en vit mule ;)
#8 Torsten har små små hov sprickor och har därför en plåtbit samt är plastad där sprickorna finns
#9 Donna är alltid seg påväg från stallet och nästan springer när man rider hemåt
#10 det tar 25 min för Donna att värma upp, minst! :)

Nu vet ni lite mer ;) /nico


Ny kategori!

Hej på er! Har lagt till en ny kategori som heter "Tips". Här kommer jag och Nico presentera olika produkttips, bloggtävlingstips, bloggtips etc. Kul va?!

Mitt första tips är enligt mig klockrent - vinna biobiljetter :) Inte så hästrelaterat kanske, men jag tänker blanda in både vardagliga saker och hästiga.

Jag är med och tävlar - så va ni det med :)

Vinn biobiljetter till nya Pirates!
/Fanny :)

Vill ni ha bildbomb?

/Fänniii

All the other kids with the pumped up kicks

Populärast på min spotifylista just nu :)
Sötbild.se
/ Fäänni

Hahahahaha


You´re always a winner for me!

Dagens resulat.

100cm A:0/A:0 - 4 fel Fas 1

grym känsla på framridningen, VI var grymma båda två. Jag pillade väl lite väl mycket ibland, men vissa språng var de bästa jag gjort på länge. Go känsla om något! Kommer in på banan, han har kvar sin energi. Åh, vad jag väntat på det - han har dött de senaste gångerna...

Kommer stort på de första oxrarna och hänger inte med, BARA mitt fel, skulle varit lite lättare i sitsen innan hindret. Han är i och klonkar som han brukar på 1m, det är ju inte så högt längre så då tycker Grisen att det är heeeelt ok att slarva. Lägger honom bra på de resterande hindrena förutom kombin...

Kommer nära inpå Ahindret som är ett räcke sedan han drar sig mot sargen vilket generear 1,5 galoppsprång, ett tappert försök från ponnyn och en rivning på B hindret som är en oxer. Jaja... Resten av hindrena går bra. Det hela hänger på att jag måste tänka på min sits, och inte sitta så djupt utan lätta ur sadeln. Men det ÄR svårt att ändra sin ridning och jag får ligga i mycket nu på hemmaplan.

Trots ett pet är jag galet nöjd. Ääääntligen är känslan tillbaka, och jag är jätteglad och lättad över att det är min ridning som ställt till det för oss, och inte att han har ont eller så ;) (Trodde nästan det efter de senaste rundorna...)

Becky var med och fotade, och även Jullan fotade lite! Har bilder från Julia nu, Beckys kommer upp ikväll :)


Vill ni ha film? Kräver MINST 10 kommentarer isf ;)


Framhoppning
Dream team!

Dr Tornow

Här kommer info om min andra (och nyaste) häst. Han heter då Dr Tornow men kallas mestadels för Torsten. En fux med fyra vita ben och bläs, han har även en fläck på kinden som är vit och en liten fläck i bläsen som är orange ;D
image descriptionTorsten i Borås :Dimage description
Torsten provred jag första gången i april och det var för att vi inte trodde Donna skulle få hoppa mer. Han stog i falkenberg och det var Amanda Ericsson som red honom då. Såg honom först i stallgången och tyckte han var ganska ful. men sen när Amanda red honom började jag gilla honom mer, när jag själv red var det kanske inte så bra men jag tyckte om hans teknik och hur han hoppade med sin rygg. gillade även att han var lätt att länga och svarade lätt fram. Provred en gång till 2 veckor senare och red bara dressyr/markarbete då, sen red jag och en tjej ut på stranden och hoppa över vattenhål. jag var såld!
image descriptionsenaste rakningen<3
Så kom han hem till mig och jag fick muskla på honom, han vägde 470 kg när han kom till oss och idag väger han kanske 540 kg. mestadels av vikt ökningen är muskler. Innan han kom till mig hade han bara hoppat 120 banor, debuterat 130 men utan resultat. Torsten är 167 hög ungefär och är efter Balou de Rouet, Baloubet de Rouet på pappans sida och mamman heter Flambeu. Torsten är ingen lätt äst, det är mycket i honom och det kommer från hans pappas gener samt att han är "orangehårig". Hoppar 120 just nu och vi "jagar" nolla. målet är att få felfri runda i Greva för att kunna debutera 130 på våren nästa år. vill även kvala Amatör touren 2012 med honom :) långsiktigt är att hoppa minst 140! :D

Hörrni?

Ni har blivit segare på att kommentera :( inte bra!

Tänkte fråga, vill ni att vi kör lite utmaningar. Skriv typ utmaning nico eller utmaning Fanny och skriv något ni vill att vi ska göra :)
Hoppas Fanny är på men jag är iaf ;)


DM Dr Tornow


On My waaay

Hej! Sitter i bilen tillsammans med två töntar och mamma ;). Uppdaterar med resultat osv sen när jag kommer hem! Hoppas det blir massa bra bilder. /Fanny :)

Mot Alingsås!

Sitter i bilen påväg till tävling, ska inte hoppa själv men min syster och Fanny ska hoppa :)

Hoppas det går bra för dem, ska passa på att filma. Ang filmen igår så var det så att filmen finns i Amandas mobil och hon maila aldrig över -.-

Ska ta mobilen av henne sen och fixa den, lägger upp DM filmen ist


Följa mig på tävlingen imorgon?

Då kan ni använda equipe! DETTA skall vara rätt länk, då kommer ni till rätt tävling iallafall :) Nicos syrra startar som nummer 20, och jag som 26. :)

Klar!

Precis ridit klart alla tre :) roligast men svårast var Donna :) hon blir så pigg att hon knappt hinner med sig själv xd

Verkligen tränat sits och blick idag och vilken skillnad !! Satte ett spö i ryggen som jag höll fast med armarna och hade det så medans jag red fram och det gjorde susen  slänger upp en bild på min älg (Donna)


Tjo bre

Tävling imorgon i Alingsås. Anmäld till en LB bara, ska bli skönt att bara hoppa en klass faktiskt :) Dock skall jag göra det j*vligt bra och allt ska klaffa. Det gäller att ha den inställningen från början :)

Har somsagt lagt ner den färgglada stilen och tänker i framtiden köra på en ganska städad och stilren stil.

Vi åker vid 08:45, och bästa Becky åker med! Hon har dessutom fått tillbaka sin kamera så jag hoppas (förväntar mig...) grymma bilder! Satan vad jag längtat efter hennes foton, she´s awesome!

Pompay skall få ett trimmpass på ca 30-45min i paddocken. Lite skritt och travarbete sam uppmjukande gör nog susen. Sedan följer det vanliga, putsa packa osv osv osv. Sedan skall jag även ta in alla hästar och ge dem mat. Mys!

Hiss/diss?



Kingsland winter!



Ni kan hitta mer snygga (och en del gräsligt fula) grejer HÄR .

Kepsen och västen är stora favoriter, står nog högt på önskelistan nu inför Globen!

Vill ni se min inköpslista dit? :)



Helloooo everybody!

Detta är ett tidsinställt inlägg :D precis lärt mig hur man gör *stolt*
Just nu sitter jag forhoppningsvis och pluggar( antagligen rider jag)
ialla fall lägger jag upp hur övningen såg ut idag :D
Det blå strecker är en travövning med först en bom solfjäder som mjukgör i sidorna, där kan man välja att placera hästen olika, inner kortar och ger rappare fötter, ju längre ut desto längre blir steget. personligen gillar jag att gå långt ut, däremot är det väldigt viktigt med att hålla sin placering genom hela övningen. det går inte att gena för då får man inte ut något utav den.
Sedan fortsätter man på volten fram till ett räcke med utrullad bom framför, detta skall travhoppas och är väldigt stärkande. hästarna stärks, takserar bättre och lär sig vänta. kanon övning, rids i båda varven, rid tills det går bra, var nöjd sedan och överrid inte övningen, hästen kommer tillslut fatta och göra det automatiskt vilket är sådär då den inte tänker längre.
Sen följer övningen som är målad med grönt, även denna börjar i trav fast efter bommarna kommer ett trestuds, sträckan är i mitten för att fatta gallopp och åt andra hållet(rids i båda håll) så blir sträckan tid till att sakta av.
övningen stärker och ger spänst.
Sedan kan man göra den lila övningen, där är det 4 galloppsprång emellan men det går att variera med tanke på hur man placerar, jämt tempo och placering tränas här, inte höga hinder!
till sist kommer Gula övningen och den är en fortsättning på föregående fast där tränas blicken mest. perfekt enligt mig ;)

Dagens planer :)

• skola till 14.45
• hem
• rida Torsten i paddocken
Lägger upp övningar här sen så ni vet vad jag gjorde :)
• rida qvicken på samma
(•) rida Donna?
• fixa stallet+spån
• plugga engelska
• sova :)

Så ser dagen ut plus att jag ska lägga upp videon från Borås! Skit att jag glömt!! Påminn mig ? (a)

Funderat på om jag ska lägga ut DM filmen men där är det 12 fel. 1234 var inte bra av mig sen rider jag typ som ja ska! Ajabaja nico

Om ni vill se så kommentera! Med tanke på statistiken så minst 10 


Matilda :)

Klart man kan! Ännu snyggare tycker jag hade varit om skydden är svarta för då är det inte över matchat :)


Gooodmorning


Sitter just nu i skolan, börjar om 15 minuter. Matte och efter det svenska, och sen slutar vi kvart över 11. Gött!

Dagen idag ser ut på detta viset:
- Skola
- Lunch med goa tjejer
- Hem
- Plugga/chilla
- Stallet, trimma ponny och packa
- Ta in alla hästarna
- Hem
- Idol
- Sova

Skulle egentligen åkt in till Mariedal cupen och kollat på en kååmpis som skulle spela lite fotboll, men han får klara sig utan mig idag, så får vi åka in imorgon kväll istället, om han skall spela då...

Det var allt just nu, vad skall ni göra idag?


Coola chaayer ;)

/ Fannyy


Herregud vilken tid de tog :)

Åkte till Fanny 17.20 och de tar ca 25 min för mig med moppe, började raka nästan direkt och rakade halva pompe.

Sen var det en tjej i stallet som var lite ledsen över halva hennes hästs rakning så rakade ena sidan av halsen på den. Kan tillägga att det var en fjording så de var inte lätt! Hon ville ha ett hjärta på rumpan oxå, de var som att gräva i päls när ja börja där ! ;) söt häst!

Sen fortsatte jag med andra halvan av Pompay och det gick snabbt och lätt, han blev lite uttråkad men who can blame him? Sen tog jag moppen hem i iskyla och var hemma 20.50 :( segt men hade ju ändå inget att göra så de var värt det :)

Sitter och funderar på när jag ska raka Torsten igen, han är ju rakad 2 gånger redan men vill ha honom perfekt till greva :) blir nog en gång till, har ju tjocka täcken ! 


Supeeeeeer Nico!

Hej på er, nu är jag hemma efter en ganska lång dag i stallet. Nico var galet, galet sneel och tog sin moppe, i mörkret och kylan, och kom och rakade Pompay!
Blev kanonfint! Jättenöjd - Tack Nicoo ;)

Sedan drog jag och mammi till Härryda och kollade på hästen, som inte var så ung, utan lika gammal som Pompay;) Inte så hög, men ganska "robust" så jag tror jag kan rida den utan att känna mig stor. Supersöt vart hon iallafall ;)

Spånet kom idag, så jag körde in 4 skottkärror spån direkt. Det var en nöjd och nyrakad gris som gick in i sin goa box. Har en blandning av sågspån och torv i botten (bädd) och på det ett tjockt lager ren sågspån. Perfa!

Imorgon är det trimm som gäller, samt lite förberedelser inför tävlingen på Lördag. Mer om den imorgon :)

Natti!
/Fanny

Svar!

Det är Roger wenderyd som bygger!


Mot Fanny I skooogeeen!

Precis ridit Torsten, jobbigt att han är så fin ute i det fria. Älskar verkligen honom då ;) kan han inte vara sån jämt, fast de hade blivit tråkigt i längden :( iallafall red vi ut i ca 1h. Gallopperade upp för en lång backe, verkligen bra för hästarna! De kan inte busa för de har fokus på att ta sig upp. Kan länga men inte för mycket och de blir mycket gladare av det! Fick inte stopp sen typ :) jag tror att hästarna skall ridas ut dubbelt så mycket som dem går i paddocken, man kan göra som jag och jobba på uttröttar med! Red med gramanen och red honom lång och låg. Torsten har ju ett sånt fint steg och när han får trampa på längs det med 10cm minst! Jätte bra för er som vill få längre steg i gångarterna! ;)

Nu går jag skynda mig till Fanny ! Vi hörs


Trötter

Hemma nu! Blev en sväng inne i soliga (!) Borås. Tog en fika på Tant Grön med Eve och Becky, satt nog där och snakade i ca 1h. Mys! Var även förbi och bytte lite skor åt syrran, köpte även ett par nya till henne då hon skall på kärleksmiddag idag, typ som en skolbal. Wohuu ;) Köpte även en ny ring på Ginaaa.

Vill inte rida så långt i mörkret, så tar nog en sväng förbi klätterbacken och kör lite barbacka klättring i mörktet innan Nico kommer ;) Han får ju dessutom inte vara svettig eller fuktig när vi skall raka honom, så ett lugnt och lagom pass är okej idag.

Vi hörs nog lite senare! Adiooos

Kungälv i våras :)

Äntligen klar i skolan!

Skönt att äntligen sluta, fick massa info om val vi ska ha göra nu i tvåan. Vi måste välja inriktning på linjen, natur eller miljö. Alltså fysik B eller miljö. Den utbildningen jag vill gå sen kräver inte fysik B men man måste ju vara smart.. Suck! Nu längtar jag till stallet !
Ska ju galloppträna och mamma rider med på qvicken så får jag sällskap  alltid kul det ;) hur ska ni rida idag?
Fina Titti på bilden, sakna !


Underlag osv.

Många tävlingar under slutet på vår, sommar och början på höstterminen går på gräs. Iallafall vad jag uppmärksammat :)

Själv tycker jag att det är roligt att tävla på gräs, Pompe blir alltid lite extra pigg och taggad! Något jag inte kan förstå är varför man inte träningshoppar på gräs oftare, jag har aldrig hopptränat seriöst på gräsunderlag med Pompay iallafall.

Det mest hållbara för en häst, är (så vitt jag vet) varierat underlag. Gräs, grus, asfalt, sand, fiber osv. Listan kan göras lång.

Jag skall iallafall sätta upp en hoppbana på gräs någon gång nästa sommar, då det är torrt och inte så halkigt. Givetvis är det viktigt att det är platt och inte massa gropar, stenar och liknande - men det finns sådana hagar hos oss ;) Och jag tänker inte göra det för att förbereda mig inför tävlingar på gräs, utan för att stärka Pompe!


Tror ni att det kan vara smart?



Vinst på gräs i sommras :)



Min tränare

Jag har tränat för väldigt många tränare genom åren, allt från riddkolelärare till de bästa i sverige.

Just nu tränar jag endast för Anna Emanuelsson och enligt mig finns ingen bättre för mig! Hon passar så bra ihop med mina hästar och utvecklingen går ständigt framåt.
Anna är så bra för hon ser alltid något positivt i träningen och vill alltid veta hur det gått på träningar, har även varit på 2 träningsläger hos henne som gett mig mycket!

Innan jag började hos Anna (för typ 2år sedan) tränade jag för Lena. Det funkade bra när jag hade Manilla men nät jag fick Titti klickade det inte längre och jag kände att hjälpen jag fick inte var den som behövdes.
Men Lena är en bra tränare! Se bara på hennes dotter Erika som hoppar SM! så inget ont mot henne bara inte min typ :p även tränat för Ulf en gång med qvicken. Dock är han inte alls min typ!

Jag är så glad för att jag har Anna! Hon är ju A tränare och enligt mig en av Sveriges bästa !
Och jag har ändå tränat för Lena, Ulf, Svante johansson, Maria Gretzer, anna wemblerth med flera  så ni som vill ha BÄSTA TRÄNAREN EVER! träna för Anna ;)

Det var allt hehe 


Tjo!


Sitter just nu i klassroommet och har rast :)

Har två lektioner kvar och slutar 13, skall dra mig in mot stan då och byta lite skor osv. Kanske även ta en sväng förbi Tant Grön och fika lite, nu när Becky praoar där och allt :)

Pompay skall få gå i skogen idag, vi skall jogga lite på grusvägarna och en och annan galopp blir det nog med. Dock ganska samlat och lugnt, jag skall koncentrera mig på min sits :) Sedan skall han bli rakad idag med, Nicotin kommer hit och fixar biffen. Gött!

Ha det bra allihopa!


110 clirre i A-sås ;)

Svar

Matilda om Sometimes, i get a good feeling, yeah!:
Vem är bäst tkr du av Lena och Ulf? :)

Lena, utan tvekan :)

Hon är mer nogrann med både hästen och ridningen. Dessutom är hindermaterialet mycket bättre och mer tävlingslikt än Ulfs. Känns som att en träning för Lena gav mer än alla de gånger jag tränat för ulf (ca 6 gånger). Känns även som att Lena är mer inne i "ponnysvängen" och har bättre koll på allting. Man kan alltid fråga henne :)




God morgon !

Idag blir det skola... Sen hem och galloppträna Torsten :) han har varit så jobbig på sista tiden! Tänkte lägga upp hur han gick igår, fast de blir inte nu ;) ska även lägga upp videon från Borås ikväll :) kul att så många ville se <3


Sometimes, i get a good feeling, yeah!


Okej, riktigt såååå bra var inte träningen, rätt usel faktiskt. Pompe var i sitt "Varför skall jag göra något ansträngande?" humör och jag var väl inte helt 100 heller. Är man någonsin det?

Dock fick jag en bra känsla även om inte själva utförandet var bra. Lena korrigerade min sits och inverkan. Måste lägga mer tramp i stigbyglarna, stå i en lättare sits och följa med bättre med handen. Rätt basic, men det är viktigt att grunderna funkar innan man ger sig på svårare moment, så jag är bara nöjd över att få hjälp!

Hoppade massa roliga övningar, som var lite inspirerat från Änglahoppet, kände igen lite linjer och det var väldigt nyttigt att få träna dem. Hoppade väl som max 1m idag, men fokus var på min sits, och innan det klaffar kan jag ändå inte hoppa högre. Eller kan och kan, det känns bra att ta en sak i taget :) Det var även mycket fokus på blicken. Förklarar mer längre ner :)

För att sammanfatta det hela är jag nöjd och glad över att träna för Lena igen. Att direkt få "hemläxa" och direktiv som man kan förbättra är så bra! Hellre det än att man är "snäll" och inte gör någon anmärkning alls, jag behöver iallafall någon som är rak - vilket Lena är. Det mest positiva är att man vet att hon berömmer när det ÄR bra. Inte bara "för att".

Im happy, Pompay är väl nöjd över att stå och tugga hö och det har varit en bra dag.



OBS Allt är inte skalenligt, och det är inte så trångt som det ser ut :)

Bild 1: Vi värmde upp med denna övningen. Man skulle hela tiden ha blicken på hindret. Blicken skall så fort som möjligt fästas vid hindret, och stanna där. Man skall inte kolla ner på hästen, upp på publiken eller vad som. Då är det som att börja om från början. Vi red denna slingan två gånger och skulle behålla flytet och takten i galoppen.

Bild 2: En favorit linje jag verkligen gillar är först kombi, sedan en böjd line på 5 galoppsprång till ett räck. Kändes som att jag fick ett bra tryck i honom det sista när jag lät honom bli självständig och inte både satt med sätet och höll imot i munnen. Älskar distansen och flytet man får.

Bild 3: Skall föreställa banan, där vägarna korsar varandra har jag bytt färg på den lilla linjen, hoppas ni förstår. Grönt är start, rött är mål. Bra bana, bra linjer, vi fick ett okej slut. Jag tappade stibygeln men försökte ändå att rida som om jag hade den, och det verkade funka, för det var ingen som lade märke till det ;).

Det känns väldigt bra
att få denna träningen, kände skillnad på honom direkt. Nu skall jag ut och träna mina benmuskler så att jag kan stå upp ordenligt i sadeln. Kortkorta läder och lätt sits på grusvägarna är det som gäller :)

Gillar ni denna typen av inlägg, där jag delar med mig av övningarna? Vill ni ha mer/mindre mängd text eller är det intressant att läsa?


Hej alla :)

Har precis kollat på Amandas och Fannys träning! Såg riktigt bra ut, Fanny red verkligen idag så pompe såg nöjd ut! Har en galet dålig film på henne som inte bör visas haha ;) imon ska jag raka Pompay :) Hoppas han blir snyyyygg ;)
Vad har ni gjort ikväll? Pussat på er älsklingshäst? :) berätta!


GLÖM INTE

Bloggtävlingen, bara två veckor kvar på den!

KLICKA HÄR, för att komma till inlägget :)


Helluuuuu

Kom hem från skolan för ett tag sen, ska ut och rida Torsten nu hade jag tänkt. Vill hinna åka och kolla på när Amanda och Fanny tränar sen så ska prata med mamma om hur vi gör. Alltid lärorikt att se andra rida! Hur dom skall Torsten gå i paddocken idag, syrran ska träna på att länga sin ponnys gallopp och då passar jag på att lära min korta sig :) blir gallopp bommar och studs :) så bra för hästarna ! Skall inte rida med gramanen idag så får se hur det går hahah. Men blir nog bra ! Perfekt för mig att klara honom när han hoppar och studsar åt alla håll. Måste även öva min blick och att jag inte lutar mig framåt! Skärpning inför greva javisst! 


Ny heest

Hej på er!

Pratade med Pompays ägare förut, Catharina, och hon berättade om en unghäst som jag skall få tävla hoppning på snart. (De skall bara rida upp kondisen på henne)

Ett 5 årigt sto, lillasyster till Pompay, fin i hoppningen och super söt. Madernas Princess of Dai heter hon! Skall bli lika kul som vanligt att få pröva en ny häst, hoppas hon är go :) Mamman går LB hopp och LA dressyr, pappan vet jag inte riktigt. Ska iallafall bli roligt, skall åka och kolla på henne ikväll.

Prinsessan, dock ser man inte så mycket ;)

Trög start

Men så är det väl med nya bloggar?

Känns lite motigt att lämna gamla bloggen, med topp statistik, 58 followers på bloglovin osv. Men jag tror att denna bloggen kommer nå ännu längre!

Vad kommer jag då skriva om? Det kommer framförallt vara intriktat mot tävling och träning. Vardagliga inlägg som "dagens ridpass" kommer undvikas. Dock kommer ridpass där jag vill diskutera ämnet lite närmre, eller där de inträffat något positivt, negativt eller ovanligt, de kommer jag dock skriva om :) Men inlägg om när jag "skrittade 20 minuter i mörkret" är inget jag lägger ner energi på att skriva.

Det viktigaste är såklart vad ni vill läsa om, så, nu vill jag att ni kommenterar på ett ungefär vad ni vill att vi skall skriva om. Detta har inte något att göra med att jag inte vet vad jag skall skriva om. Jag vill bara anpassa texterna efter läsarna. ;) Lite iallafall!



Pompe ;)



OBS


Kommentarer från samma personer, i samma inlägg, med samma text räknas INTE som en lott.
Det är kommentarer med olika text osv. som räknas :)


Skoola


Hellooo

Sitter och chillar i skolan, har typ idrottsteori?

Idag är det hoppträning! Skall träna för Lena Berggren med Pompay, tränade för henne innan med Idefix.

Iallafall, igår longerade jag honom med goguen, han var riktigt duktig, sänkte sig fint och jobbade bra med ryggen. :)
Skall åka bort och ta in honom direkt efter skolan så får han käka middagshöet inne och ladda lite inför träningen. Han brukar behöva det ;)

Nu måste jag försöka lyssna lite, hörs sen! :)


Jag och Nöffe (Pompaaay)


Skolan...

Sitter i skolan nu och ska ha svenska. Vi ska skriva en miljöbeskrivning, blir självklart stallet för min del. Vill ni läsa den sen? krävs kommentarer för att jag ska lägga upp den! Ska även under denna lektion gå till bibblan och låna en riktigt ryslig thriller roman som vi skall läsa :) kul kul! puss

Svar på kommentar :)

Matilda: Jag ville bara fråga en sak, jag använde brösta på Pytz, men sen kände det som den "tog imot" när han hoppade så han inte kunde hoppa, tror du den gör det? Jag tror egentligen inte han behöver det men vill bara höra dina åsikter :)

Svar: det är olika från häst till häst, qvicken och Torsten funkar inte med det, den "hindrar" dem och det känns som de sitter fast när de hoppar.. Titti däremot var bättre med, hon var så pigg och den "höll" in bogarna på henne :) får kolla någon gång på hur det ser ut men har du ingen martingal är det nästan bara onödigt tycker jag.. Blir bara så mycket. Pytzan är snygg vilket som ;)


Too Quick

Tänkte berätta mer utförligt om mina hästar och då blir det bebisen ut först ;)

Så, Too Quick. Ett halvblod född 2006, brun med vita strumpor och en ljus fläck på ena sidan halsen. Qvicken som han kallas är 162 hög (låg) och föddes här på våran gård. Han är efter Qualle och Quite Easy på pappans sida. Mamman hette Too Expensive ( Tea) och det var min mammas häst, morfar hette Martini och det är faktiskt Jan Brinks gamla dressyrhäst! :) Lite coolt det!
Qvicken i Ale Jennylund i somras :D
Iallafall, Qvicken är näst yngst i mitt stall men han är klart snällast! Så lugn och fin, går att göra nästan allt med honom. Förutom att raka honom som mamma sköter då han inte står still alls! :D Min lilla bebis har hoppat upp till 120 banor på regional nivå, nu ska han inte tävlas mer i år då jag vill att han ska växa till sig det sista i huvudet så att han fortvarande har energin och viljan att hoppa!

Nästa år när han är 6 får jag kvala in så att vi kan hoppa avd A, då krävs minst 2 felfria i samma höjd i avd B innan. Målet till nästa sommar är att försöka kvala in till Amatör Touren i Falsterbo med honom. Det går på gräs och är höjderna 120-125 om man går till final. (HOPPAS!)

Lite inside info, Qvicken är den morgontröttaste hästen i stallet som gärna sover till sent på förmiddagen! Lite jobbigt när man måste putta på honom för att han ska resa sig upp och sen får man dra ut honom ur stallet... kan även berätta att han snarkar!!
Men han är ändå underbar, hoppas bara vi kan få sena starter på kommande tävlingar så att han får sin skönhetssömn! ;)image descriptionQvicken på Bork när han var 4

Vet ni vad?

Jag har "typ" köpt ett nytt täcke till Pompay! (Inte helt 100 ännu)

Fick bli ett marinblått bomullstäcke från JW (måste ju börja förbereda inför Greva med fina grejer!)



Detta!



Svar på kommentar :)

Melina: Kommer med all säkerhet börja följa denna bloggen! Jag går faktiskt också på Hulebäck men i ettan och på Ekonomi, däremot går min pojkvän ettan på Natur haha bara så du vet;)kram

Svar : hej va kul att du vill följa oss ! Kanske ser dig i skolan då ;) jag går ju natur fast tvär :p trodde inte hulebäckare skulle läsa så de skulle bara bli massa frågor om min linje annars !
Däremot om någon undrar är det bara att fråga på! :)
Melina du kanske såg min klass på hulesärken? Vi var pensionärerna ;) bilden är på fina Karolina :)


Nu kickar vi igång en BLOGGTÄVLING


Hur grymt är det inte?! Vinnaren får välja färg och stl, så komigen nu, VA MED!


För att vara med måste du:

-Kommentera detta inlägget med namn, mailadress och länk till ett inlägg där du ...
- Länkar till detta inlägget och lägger in bilden ovan.

MEN för extra vinstchans:
- 1 kommentar = 1 extra lott i burken (5kommentarer=5lotter osv)
- Lägg till oss på Bloglovin (skriv med detta i kommentaren)

Tävlingen avslutas den 23/11 - snabba ryck!
// Fanny och Nico (Y)

Film?

Vill ni se film från tävlingen i Borås ? Man ser ju mina brister (framåtlutat överliv) men även att det faktiskt var en jämn runda. Så vill ni se? Minst 5 kommentarer!

Torsten

Precis ridit doktor orange :) skritta bara ut tjugo min med tanke på tre dagars tävlande :) lilla torsken är så söt. Kom en gubbe springandes å ja fick hjärtklappning, Amanda reagera efter 3min med att skrika å Torsten fatta nada. Haha söt!
Fanny nämnde Greva förut å ja är så sjukt taggad! Hoppar bara torsdag fredag lördag men de blir 110-120 120 och 120 :) än så länge :) kanske byter? Vem vet :) skönt att ha med husbilen , kan ja å Fanny mörda data och teve  bilden är från AW i somras :)


Om en månad...

... Är jag och Nico på Greva - to the - gården!
Är anmäld, men vet inte riktigt hur jag skall lägga upp klasserna! ;)

Kommer bli galet kul, mitt första stora meeting med Pompay, undra vad han tycker om det?
Jag har varit där innan, med Idefix, och hoppade GP ponnyn och det är en kanonfin anläggning. Ska bli så kul att åka dit, träffa skönt folk och tävla i 4 dagar! Huhu ;)

Ska någon av ER dit?

Nico och Twyta på Christmas Show ;)

Vem är jag?

Hej allihopa, Nicoline heter jag som bloggar tillsammans med Fanny på denna blogg.

Nu undrar ni kanske, aha och vem är du då? Jo, jag är en tjej på 17 år som suttit på hästar "riktigt" sen jag var 5år. Då började jag på ridskolan. När jag ridit ett tag fick jag min första egna ponny, året är 2002 och han heter Linus. En liten köttbulle på 5-6 år som inte kunde vänster gallopp. På honom har jag lärt mig allt, att man sitter upp direkt efter man ramlat av, jag körde mig gå banan på tävlingar och att man INTE ska säga vilka hinder hästen ska stanna på INNAN man hoppat ;) gullig häst som jag älskade över hela mitt hjärta! Dock tog vi bort honom för något år sen när hans knä växte över och hindrade honom från att röra sig utan att få ont...
Sen fick jag min C-ponny Manilla, ett new forest sto dom gått SM i dressyr, otroligt vacker häst. Vunnit flertalet utställningar och blev bästa sto nästan varje gång på NF SM. Tävlade henne upp till LA:P1 som är svår dressyr för ponny( iaf för mig). Tröttnade på dressyren i och med allt det petiga. Hoppade henne upp till LA hoppning. Sen ville inte hon, då sålde vi min fina lilla tjej. Hade då mitt absoluta hjärta, Twyta eller Titti som jag kallade henne. Min älskade lilla ponny blev 7 när jag fick henne. En häst i ponny format, hon var en Hackney som har väldigt luftiga rörelser. Älskade Titti hade blivit misshandlad innan tror vi och var extremt rädd om bak fötterna! Med henne hoppade jag LA hoppning med 2nollor. Titti blev skadad ett halvår innan nollorna och nu i år var vi Tvugna att ta bort henne för att hon aldrig skulle bli bra :( saknar henne så sjukt mycket så att det gör ont i hela mig!! Fanns och finns ingen bättre än min lilla flicka :(
Nu har jag en 5åring som heter Too Quick. Honom har vi fört upp själva och han hoppar just nu upp till 120 med bra rundor. Har även Dr Tornow (Torsten ) son är 7 och väldigt orange :) hoppar 120 just nu med mål på 130 till nästa vår. Donna Robinia heter min 3e häst som precis är under igångsättning. Rids knappt 4 dagar i veckan än så länge men en trevlig och positiv häst!

Jag själv går i 2an på Hulebäck. Läser Natur, tuff linje !

Nu vet ni lite om mig :) hoppas ni vill fortsätta läsa nu!

Puss och hej!


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

New blog!

Hej på er, båda "gamla" och nya bloggläsare!

Ni som följt mig på Shinyriders, vet säkert en del om mig, men för er nya, här har ni en presentation! :)

Jag heter då Fanny, 16 (och ett halvt) år gammal, bosatt i Bollebygd och brukar på fritiden spela fotboll, rida, vara med kompisar osv. Jag har ridit i stort sett hela mitt liv då vi alltid haft häst.


Det började för ca 12 år sedan då jag fick min första egna ponny, en shettis som hette Regina. På henne lärde jag mig den hårda vägen, åkte nog av minst 5 gånger per ridpass.

Min andra ponny fick jag när jag var 11år, en welsh mountain/arab, 14 år, svart med en vit stjärn, gått upp till MSV B tillsammans med Pontus Hugosson med placeringar och det var helt enkelt "drömponnyn". Minns att jag stod och darrade när jag skulle provrida...
Med honom kom jag ut och tävlade, en riktig läromästare som inte gjorde något gratis. Vi tävlade upp till Regional LB med placeringar ;) Sista tävlingen skedde på hemmaklubben, Bollebygd, då vi vann KM. Lycka! Idefix tog vi dock bort 2009 pga Fång.

56
Idefix

Hur ser då dagsläget ut?
Just nu äger jag ingen ponny, och det har jag heller inte gjort sedan 2009. Under tiden har jag ridit och tävlat andras ponnyer, och för 1,5 år sedan träffade jag på Pompay. Det var en ren slump! Han ägs utav ett stuteri i Härryda, och där red jag det första halvåret. I januari flyttade vi hem honom till Bollebygd, och där står han för tillfället. Han är en 7årig welshcob hingst, kanon i alla hantering - underbaar.


Vi tävlar upp till LA tillsammans, och jagar för tillfället en till nolla. Vi har tävlat tillsammans i drygt ett år nu :) Tävlar även lite dressyr på lägre nivå.

Då och då får jag hem ungponnyer av stuteriet som jag hoppar och småtävlar litegranna, jag har tillfället också framtiden planerad med en unghäst e. Carland som "står och väntar" på att jag skall bli 18. (Stuteriet äger hästen)

Det var allt om mig, om ni undrar något, FRÅGA. :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0